Data la care intră alocaţiile copiilor în august 2023. Vestea aşteptată de toţi părinţii

de: Ștefan R. Apostol
04 08. 2023

În luna august mulți români vor avea parte de o nouă minivacanță, în preajma Duminicii de Adormirea Maicii Domnului. În acest sens, Ministerul Muncii a anunțat data la care intră alocaţiile copiilor în august 2023. Așa că citește mai departe și află vestea aşteptată de toţi părinţii.

Minivacanță de Adormirea Maicii Domnului

Ca în fiecare an, în preajma zilei de 15 august, când creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, angajații bugetari au parte de câteva zile libere. Este un alt prilej de a mai da o fugă la mare, sau la munte, alături de familie.

Vezi și: Când intră pensiile pe card în august 2023. Ziua în care se fac plățile. Anunțul momentului pentru toți pensionarii

Și tot ca în fiecare an, atât salariile, cât și celelalte beneficii primite de angajați și celelalte categorii sociale, sunt programate pentru a fi date ceva mai devreme.

Ministerul Muncii a anunțat data la care intră alocaţiile copiilor în august 2023

În acest context, inclusiv alocațiilor copiilor vor intra ceva mai devreme în august, conform anunțului făcut de Simona Bucura Oprescu, actualul ministru de resort.

Vezi și: 500 de lei în plus la pensie pentru acești pensionari. E oficial, anunțul făcut de Ministerul Muncii

Conform acesteia, în perioada 12-15 august, angajații vor beneficia de libere, conform Codului Muncii, iar în acest sens s-a stabilit și data la care intră alocaţiile copiilor în august 2023:

„Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului se plătesc în perioada 8-10 august”, a scris Simona Bucura Oprescu, pe pagina de Facebook.

Pensiile și alte ajutoare vor intra mai devreme pe carduri

În afară de alocațiile copiilor, stabilite pentru 8-10 august, ministrul a mai precizat și care sunt datele la care Ministerul Muncii va vărsa în conturile românilor, pensiile, ajutoarele sociale și cele pentru persoanele cu dizabilități, după cum urmează:

”Având în vedere zilele libere din perioada 12-15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună.

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu patru zile mai repede față de termenul stabilit.”, a făcut precizarea ministrul Muncii.

Deși sunt mari probleme la bugetul de stat, recent Simona Bucura Oprescu a mai făcut precizări, spunând că sumele datorate de stat românilor nu vor avea întreruperi, inclusiv cele care sunt alocate prin programele de ajutor social demarate în ultimul an și jumătate, precum voucherele de hrană, cele școlare, sau cele pentru subvențiile pentru pensionari la plata facturilor la energie și gaze.

Vezi și: Românii care vor avea salariul mai mic în anul 2024. Vești proaste venite de la Ministerul Muncii

Reamintim că la această oră guvernul condus de Marcel Ciolacu se confruntă cu un deficit bugetar, deja trecut de 40 de miliarde de lei, și se încearcă găsirea de soluții de a reduce deficitul, fiind în lucru mai multe ordonanțe care ar putea majora taxe și impozite, și care ar putea introduce altele noi pentru câteva categorii sociale de angajați.