Data exactă când elevii vor putea reveni la școală. Anunțul făcut acum de Ludovic Orban

Data exactă când elevii vor putea reveni la școală. Anunțul făcut acum de Ludovic Orban
Vezi când vor putea reveni elevii la școală

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat ce se va întâmpla cu anul școlar și anul universitar, în contextul închiderii unităților de învățământ pe perioada stării de urgență. Vezi data la care se vor deschide școlile.

Când ar putea reveni elevii la școală

Elevii s-ar putea reîntoarce la școală după data de 15 mai, dacă situația epidemică va permite acest lucru, este anunțul făcut marți seara de premierul Ludovic Orban. Totodată, el a asigurat că elevii și studenții vor încheia anul școlar în această vară. Ba mai mult, prim-ministrul le-a cerut profesorilor să se mobilizeze după vacanța școlară de Paște și să intensifice predarea online, dar şi pregătirea examenelor.

„Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel studenţii. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţă, să intensifice predarea online până se vor deschide şcolile şi să fie pregătite examenele foarte bine“, a declarat șeful Executivului.

Guvernul a hotărât închiderea școlilor din cauza pandemiei de coronavirus, în data de 11 martie.

S-a schimbat programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Programa subiectelor pentru examenul de Bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională a fost schimbată prin ordin de ministru. Examenele vor cuprinde doar lecții predate în primul semestru.

Programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, schimbată. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.
Programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, schimbată. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.

Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului școlar 2019-2020“, a transmis ministrul Educației, Monica Anisie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI