Vâlcov, despre PSD, pe vremea când nu slujea la Dragnea: „Minte, înșeală, disprețuiește și jecmănește populația în cel mai comunisto-bolșevic mod posibil”
Darius Vâlcov nu a fost tot timpul fidel partidului din care face parte. Omul care a făcut programul de guvernare după care este condusă România era în PD, filiala Olt, în anul 2003 și critica PSD-ul ori de câte ori avea ocazia. „Minte, înșeală, disprețuiește și jecmănește populația în cel mai comunisto-bolșevic mod posibil,” susținea Vâlcov la acea vreme. Între timp s-a dat cu Dragnea.
Într-un articol publicat în ziarul Santinela, Darius Vâlcov enumera problemele localităților județului pe care îl reprezenta și trimitea săgeți la adresa fostului premier Adrian Năstase. Un articol cu greșeli de scriere inclusiv pe titlu, unde Vâlcov a scris „înșeală” în loc de în „înșală”, iar în text a scris „îngenunchiată” în loc de „îngenuncheată.”
„Disprețul arătat de PSD este dus la cote înalte de însuși premierul Adrian Năstase, care îndeamnă opoziția și populația să-i numere ouăle. Acest exemplu este urmat și la Olt, unde se minte cu zâmbetul pe buze și unde populația este realmente îngenuncheată. Majoritatea comunelor din județul nostru stau pe un butoi de pulbere, gata să explodeze în orice moment”, sunt gândurile așezate pe hârtie de Vâlcov în ziarul Santinela, ediția 8-14 aprilie 2003.
Darius Vâlcov, de la critic PSD la om de bază în partid
Darius Vâlcov s-a reorientat între timp și se pare că a ajuns să iubească „valorile” pe care le înfiera în perioada în care era membru în PD. A uitat că i-a susținut pe greviști și pe cei care protestau în toată țara, strigând, după cum a scris chiar el, „PSD cu gașca lui să se ducă dracului.”
Iar cazul lui nu este singular. Chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut parte din PD până în anul 2000, fiind coleg, printre alții, cu Traian Băsescu, Emil Boc, Vasile Blaga și Adrian Videanu.
Iar dacă acești traseiști aruncau cu noroi în PSD și îl făceau responsabil pentru problemele cetățenilor, ce pot înțelege oamenii astăzi, când unul este șeful acestui partid, iar celălalt e omul lui de încredere, cel care scrie programe de guvernare, evaluează miniștri și întocmește strategii economice? Că PSD s-a reabilitat între timp și urmărește binele cetățeanului pe care l-a disprețuit? Sau că cei care au schimbat macazul nu mai sunt deranjați de practicile „comunisto-bolșevice?”