Darius Vâlcov, condamnat la închisoare. Decizia dură a judecătorilor

Darius Vâlcov, condamnat la închisoare. Decizia dură a judecătorilor
Darius Vâlcov, condamnat la închisoare. Decizia dură a judecătorilor. Inquam Photos

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare de Tribunalul Dolj, pentru instigare la luare și dare de mită. Este vorba despre fapte săvârșite în calitate de primar al municipiului Slatina, înainte de a ajunge membru al Senatului, iar, mai apoi, ministru. Mai multe detalii, în continuare.

Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare

Darius Vâlcov a fost condamnat, marți, de Tribunalul Dolj la șase ani și șase luni de închisoare pentru corupție. Condamnarea pronunțată de magistrați este în primă instanță și poate fi atacată cu apel la instanţa ierarhic superioară.

În dosarul înregistrat în anul 2018, fostul ministrul al Finanțelor Publice (în perioada 2014-2015), a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primăria din Slatina, unde ocupa scaunul de primar (2004-2012).

„Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA“, se arată în rechizitoriu.

Nu este la prima „abatere“

În același mod ar fi acționat acesta şi în cazul unui alt contract încheiat de instituţia publică pe care o reprezenta cu o altă societate comercială, privind reabilitarea Centrului istoric al oraşului Slatina, preţul contractului fiind de 7.726.919 lei fără TVA.

„Astfel, în luna iunie 2012, inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan a pretins de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, 10% din valoarea contractului, în schimbul semnării respectivului act de către autoritatea contractantă şi efectuării la timp a plăţilor, iar, ulterior, a primit prin intermediul unor persoane suma totală de 450.000 lei“, notează procurorii.

Totodată, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă mai are o condamnare nedefinitivă de opt ani de închisoare, la Înalta Curte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI