Medici din Danemarca, trimiși în România pentru a ajuta în combaterea crizei sanitare: „Sperăm ca în această perioadă să vedem îmbunătăţiri”

Medici din Danemarca, trimiși în România pentru a ajuta în combaterea crizei sanitare: „Sperăm ca în această perioadă să vedem îmbunătăţiri”
Medicii din Danemarca alături de Raed Arafat și ambasadorul Danemarcei în România

Vești bune pentru sistemul medical din România, după ce Danemarca și-a oferit sprijinul pentru a putea depăși această criză sanitară traversată de țara noastră. Din păcate, bilanțul infectărilor și al deceselor provocate de Covid-19 a provocat îngrijorare în toată Europa, motiv pentru care mai multe țări au oferit ajutor în această luptă grea cu virusul, dar și cu sistemul de Sănătate deficitar.

9 cadre medicale daneze vor asista medicii români în lupta anti-Covid-19

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, Danemarca a trimis un ajutor mai amplu României, care constă atât în aparatură medicală, cât și în personal specializat, astfel că nouă cadre medicale, respectiv, trei medici și șase asistenți îi vor ajuta pe medicii de la Institutul „Matei Balș” să combată acest val patru extrem de agresiv.

Astfel, începând de mâine,  specialiștii danezi vor activa alături de medicii de la Matei Balș, pentru o perioadă de trei săptămâni, urmând ca după 11 zile să fie schimbați cu alți colegi.

”Vorbim de 2 medici şi 5 asistenţi medicali la acest moment. Mâine va mai veni un medic şi un asistent, iar la 11 zile se va face un schimb şi va mai veni încă o echipă, deci în total vor fi 22 de zile pe care le vor petrece la noi colegii din Danemarca.

A fost o echipă antemergătoare care a discutat cu Spitalul Balş, unde s-a stabilit că acolo va fi locul unde vor lucra. De mâine vor merge să discute cu colegii de acolo şi să intre în ture ca să activeze”, a transmis Raed Arafat.

De asemenea, ambasadorul Danemarcei în România a explicat că personalul trimis în ajutor este specializat pe Terapie Intensivă, motiv pentru care își pune toate speranțele privind îmbunătățirea acestei situații grele.

”Echipa aceasta este specializată pe terapie intensivă şi îi va ajuta pe colegii români şi în primul rând pe pacienţii români pe o perioadă de trei săptămâni. Sperăm ca în această perioadă să vedem îmbunătăţiri în ceea ce priveşte sănătatea, pentru ca situaţia în România să revină la normal”, a declarat Soren Jensen.

Serbia, ajutor cu anticorpi monoclonali pentru România

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a mulțumit, marţi, mai multor state europene pentru solidaritatea de care au dat dovadă față de România, donând echipamente, medicamente și chiar echipe medicale, printre acestea regăsindu-se Italia, Austria, Serbia, Germania, Polonia, Elveția, dar și OMS.

Astfel, Serbia a pus la dispoziția României 170 de concentratoare de oxigen de 5L şi 8L și 6.365 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri, oferite prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

„Republica Serbia a pus la dispoziția României, în mod gratuit, un număr de 6.365 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri. Medicamentele vor fi utilizate pentru tratarea pacienților COVID-19, conform protocolului de tratament COVID-19 decis de comisia de specialitate a MS”, a transmis marți Ministerul Sănătății.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI