Dăncilă, vipera și merele. Dezbatere pestriță în Parlament privind „Ordonanța lăcomiei”

Dăncilă, vipera și merele. Dezbatere pestriță în Parlament privind „Ordonanța lăcomiei”

Chemată de opoziție la Parlament la „Ora premierului” pentru o dezbatere privind Ordonanța de urgență 114 din 2018, numită și „Ordonanța lăcomiei”, Viorica Dăncilă a fost vizată de mai multe atacuri venite din partea PNL dar și din partea fostului premier Mihai Tudose.

De la tribuna Camerei Deputaților, Viorica Dăncilă i-a dat replica Ralucăi Turcan, lidera deputaților PNL, după ce reprezentanta opoziției o ironizase pe șefa Guvernului că nu ar fi reușit să treacă examenele școlare.

„Aruncați atâta venin în jur că ați face invidioasă și o viperă”, a declarat doamna premier.

„Doamna Turcan, nu am ratat nimic, cum nu o să ratez nici ocazia de a conduce Executivul, pentru a lua decizii bune pentru România. Există o diferență majoră, eu îmi reprezint țara cu demnitate, dumneavoastră ați votat împotria României. Legat de jignirile dumneavoastră, nu vă răspund, aruncați atâta venin în jur că ați face invidioasă și o viperă.” Viorica Dăncilă la „Ora premierului”

Raluca Turcan afirmase în cadrul dezbaterii că experiențele nefericite din timpul școlii ar fi fost motivul pentru care Viorica Dăncilă a semnat OUG 114.

„Vă rugăm să ne raspundeți dacă ați ratat primul examen de admitere la liceu, primul examen de treapta a doua, primul examen de admitere la facultate. Veți spune că nu contează. Contează pentu toată lumea, pentru că, puteți să fluierați, realitatea este aceeași. Avem un prim-ministru care, cu toate că a rartat examenele, este prim-ministru. Ratarea examenelor se simte cu fiecare deczie pe care o luați. Ratarea acestor examene poate să fie și motivul pentru care ați semnat această OUG nenorocită.” Raluca Turcan în cadrul dezbaterii „Ora premierului”

Viorica Dăncilă vs. Mihai Tudose:

Și fostul premier Mihai Tudose a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă Guvernul va pregăti o variantă de Buget pentru anul 2019 adaptată odată modificată OUG 114.

„Știu că nu aveți treabă cu ordonanța, nu aveți implicare, dar ați semnat-o și trebuie să v-o asumați. Spunea mai devreme un lider de grup că nu se poate vorbi de scumpiri și ieftiniri. În acea energie se susține că se îngheață. Da, la producător, însă d-lei Vosganian mă îndoiesc că dvs cumpărați de la producător. Lucruri se duc în sus, nu în jos, cu excepția procentelor dumneavoastră.” Mihai Tudose în cadrul dezbaterii „Ora premierului”

Mihai Tudose a continuat discursul cu afirmații ironice la adresa doamnei premier, strecurând între altele afirmația „una e să tai mere și alta e să pleci cu pomul, fiindcă toate taxele se regăsesc la români”, cu referire la OUG 114.

„În ceea ce privește sectorul bancar nimeni nu cred că mă poate acuza că sunt prietenos cu băncile. Una e să tai mere și alta e să pleci cu pomul, fiindcă toate taxele se regăsesc la români. Și o întrebare, dacă bugetul României a fost adus în Parlament pe 15 februarie, din cauza acestei OUG și acum o modificați, pentru că înțeleg că va fi modificată, priviți faptul că nu e bugetul promulgat să reveniți cu o variantă de buget adaptată? Sau toate efectele se întâmplă în lanț”, a mai întrebat fostul premier.” Mihai Tudose în cadrul dezbaterii „Ora premierului”

Și de această dată Viorica Dăncilă a încercat să dea replica. Dar s-a limitat la a spune că nu va fi ironică la adresa fostului premier.

„Domnule Tudose am preluat de la dvs foarte multe lucruri, probabil și unele dintre deciziile de până acum. Nu am să vă răspund și nu am să fiu nici ironică, nici caustică, pentru că din așa spirit de colegialitate. Nu aș vrea să vă răspund.” Viorica Dăncilă

Recent, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a anunțat că ordonanța 114 va fi modificată, fapt confirmat de premierul Viorica Dăncilă.
În forma intrată în vigoare la 1 ianuarie, ordonanța prevede: plafonarea prețului gazelor şi energiei electrice pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; micșorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Premierul Viorica Dăncilă dă explicații Camerei Deputaților, la „Ora prim-ministrului”, referitoare la OUG 114, așa-numita Taxă pe lăcomie. Raluca Turcan, PNL, prezintă motivele solicitării explicațiilor.

Publicată de Libertatea pe Luni, 4 martie 2019

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI