Dăncilă spune că PSD va contesta votul din Diaspora. Anunț important pentru români, la scurt timp înainte de alegerile prezidențiale

Dăncilă spune că PSD va contesta votul din Diaspora. Anunț important pentru români, la scurt timp înainte de alegerile prezidențiale
Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va contesta votul din diaspora

Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va contesta votul din diaspora pentru alegerile prezidențiale, după ce au fost înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondență pentru turul 2 de scrutin. Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a declarat că plicurile vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie.

Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va contesta votul din diaspora

„Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu ştim cine va intra în turul doi, eu cred că trebuie dată dovadă de mai multă transparenţă şi cred că să trimiţi două buletine odată cu toţii candidaţii şi pentru turul unu şi pentru turul doi nu este un lucru bun”, a declarat Viorica Dăncilă după ce AEP a anunțat că au fost înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Purtătorul de cuvânt al AEP, Anamaria Revnic-Călugăriţa, a precizat că plicurile vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie, iar votul va fi anulat în cazul în care candidatul pe care s-a pus ștampila nu a intrat în turul 2.

Klau Iohannis stă cel mai bine în sondaje la alegerile prezidențiale 2019

„Au fost primite şi înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia în seara zilei de 24 noiembrie, după ora 21,00. În cazul în care pe buletinul de vot opţiunea pe care a selectat-o alegătorul nu se regăseşte în turul doi, adică candidatul selectat nu se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la turul al doilea, votul va fi anulat, este considerat nul”, a declarat Anamaria Revnic-Călugăriţa.

AEP a precizat că alegătorii din diaspora au primit prin corespondență și plicurile pentru turul 2 de scrutin întrucât nu ar fi fost timp suficient ca acestea să le fie trimise după ce Curtea Constituţională ar fi validat rezultatul alegerilor şi s-ar fi stabilit lista cu cei doi candidaţi care intră în turul 2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI