Dăncilă și promisiunile înaintea moțiunii de cenzură: cum i-a făcut să revină la PSD

E vorba de o diferență de doar câteva voturi, iar Viorica Dăncilă a fost dispusă să facă orice pentru a aduce câțiva parlamantari de partea PSD.

Ca să nu piardă Guvernul și funcția de premier, Viorica Dăncilă a fost nevoită să promită marea cu sarea tuturor celor care au fost deschiși la ideea unui vot împotriva moțiunii de cenzură. Pentru că este relevant și numărul celor prezenți în parlament, liderul PSD a făcut tot ce este omenește posibil pentru a convinge câțiva membri din opoziție să stea acasă. În contextul în mai mulți social democrați au dezertat în urmă cu aproximativ o săptămână, presiunea a fost și mai mare. 

Cei trei deputați PSD care au dezertat săptămâna trecută și care au anunțat că vor vota pentru înlăturarea Guvernului au negociat cu Viorica Dăncilă. Nu a durat foarte multe și au obținut promisiuni pentru funcțiile pe care și le doreau de mult timp. Horia Nasra, Cornel Itu și Marius Bota au primit asigurări de la președintele PSD că, după ce își vor proba afinitatea față de partid, vor obține tot ce și-au dorit în materie de titluri și, implicit, salarii bănoase de la stat.

Primul este Horia Nasra, care a pierdut de curând șefia organizației PSD Cluj din cauza rezultatelor slabe în teritoriu. Marius Bota a fost neglijat în momentul în care s-au făcut nominalizările pentru conducerea ASF. Surse din PSD au confirmat pentru Hotnews revenirea lui Nasra la funcția proaspăt pierdută Cornel Itu va acțiunea sub Nasra, din poziția de vicepreșdinte al organizației din Cluj.

Bota va avea parte de susținerea din partea conducerii partidului pentru șefia ASF, cum își dorea.

Ca referință, deputații de Cluj Horia Nasra și Cornel Itu au anunțat săptămâna trecută că părăsesc partidul și se înscriu în Pro România. Marius Bota nu a plecat din partid, dar a semnat moțiunea de cenzură.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI