Dăncilă, ”mustrată” de Comisia Europeană: ”Să ne urmărească mai atent”

Viorica Dăncilă este foarte curajoasă când vine vorba de afirmații fără un fundament real. Nu se aștepta însă la o reacție de Bruxelles pentru ofensele adresate Comisiei Europene în timpul Consiliului Național al PSD.

Au trecut doar câteva zile de la Consiliul Național al PSD de peste weekend, dar tragem în continuare ponoasele pentru afirmațiile liderilor politici prezenți la eveniment. Cea mai recentă reacție a venit de la purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Margaritis Schinas s-a arătat nevoită să răspundă unor acuzații lansate de premierul României în fața colegilor de partid.

„Îmi doresc ca România să fie tratată aşa cum trebuie, România să nu se mai încadreze în ţările de mâna a doua, România să fie respectată şi cred că pentru acest lucru trebuie ca fiecare dintre noi să ne aducem contribuţia. Eu, în calitate de premier, am să cer pentru ţara mea să fie întotdeauna tratată cu demnitate, să fie întotdeauna respectată şi să nu se mai întâmple, aşa cum a fost în alţi ani, să acceptăm ceea ce ni se impune, fără a avea propria noastră opinie, să acceptăm să fim criticaţi, când cu toţii ştim că nu merităm acest lucru, să acceptăm să fim sancţionaţi numai pentru că suntem o ţară din estul Europei”, a afirmat, duminică, Dăncilă, citată de Agerpres.

Practic, a atras atenția asupra unor sancțiuni din partea UE, care, în opinia ei au legătură cu faptul că suntem o țară din estul Europei, nu cu modificările agresive aduse legilor justiției.

„Cei care spun aceste lucruri ar trebui să știe că, dacă există o instituție care a discutat în mod constant despre nevoia de a conecta estul cu vestul, aceasta este Comisia Europeană. Și Jean-Claude Juncker (președintele CE – n.r.), prin discursul său despre Starea Uniunii, cu toată munca pe care am depus-o pentru a ne asigura că nimeni nu este lăsat în urmă și cu toate investițiile noastre pe probleme specifice cum ar fi calitatea dublă a produselor alimentare… Deci, sincer, cei care spun aceste lucruri ar trebui mai degrabă să ne urmărească mai îndeaproape”, a răspuns reprezentantul Comisiei Europene când a fost întrebat expre despre declarațiile lui Dăncilă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI