Pe cine a pus Dăncilă să apere sănătatea românilor: șeful de la Medicamente a picat admiterea la Farmacie și e celebru pentru curele detox cu castravete

Pe cine a pus Dăncilă să apere sănătatea românilor: șeful de la Medicamente a picat admiterea la Farmacie și e celebru pentru curele detox cu castravete
Marius Șișu, șeful Agenției Naționale a Medicamentului. Foto: Facebook

Cine apără sănătatea românilor, așa cum a decis recent Viorica Dăncilă? Marius Daniel Șișu (36 de ani), numit, în luna februarie, la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului.

El conduce instituția care decide ce medicamente intră sau ies de pe piața din România.

Marius Șișu nu a reușit să treacă examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, potrivit unui reportaj publicat de Recorder.ro.

Investigația jurnaliștilor a ridicat o cortină și ne ajută să vedem cum s-a desfășurat această șaradă a  numirilor în funcții publice.

Potrivit investigației, experiența lui Marius Șișu în domeniul pe care a fost pus să-l gestioneze s-ar limita la falimentarea unor mici afaceri cu medicamente.

Omul de nicăieri, fără experiență în CV, ales de Dăncilă pentru Agenția Medicamentului

Într-un comunicat prin care se anunța numirea lui Marius Șișu nu se ofereau informații despre pregătirea și experiența sa profesională.

Nici la două luni de la instalare nu și-a publicat CV-ul, mai arată jurnaliștii Recorder.ro.

Publicația arată că  Marius Șișu ar fi încercat să șteargă orice urmă care exista despre biografia sa.

Totuși, în iulie 2018, numele lui apărea pe lista candidaților respinși la examenul de admitere al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova. Jurnaliștii remarcă: instituția de învățământ a șters de pe site PDF-ul care conținea repsectiva listă.

Chiar dacă informația a rămas în căutările operate prin motorul Google, link-ul direcționează utilizatorii către o pagină goală.

Marius Șișu a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25, potrivit Recorder.ro.

Șeful de la Agenția Medicamentului, adeptul curelor detox cu suc de castraveți

În momentul numirii, pe rețelele de socializare a circulat un filmuleț în care Marius Daniel Șișu apărea într-un halat de baie. El  făcea reclamă la sucuri de detoxifiere. După câteva ore, clipul a fost șters de pe internet.

„Am fost la o clinică de detoxifiere în Turcia și am urmat acolo o cură bazată pe sucuri verzi. La final, medicul m-a rugat să dau un interviu în care să îmi povestesc experiența și să spun cum m-au ajutat sucurile, în condițiile în care sunt diabetic. Am vorbit despre sucurile din spanac și castravete presate la rece.” Marius Șișu, pentru Recorder.ro

Întrebat de jurnaliști despre pregătirea sa profesională și eșecul la admiterea de la Farmacie, Șișu s-a scuzat că trebuie să intre într-o întâlnire. Dar nu a uitat să spună că ar fi, totuși, pregătit.

„Din moment ce am fost numit, înseamnă că sunt pregătit”. Marius Șișu, pentru Recorder.ro

Ulterior, șeful Agenției Naționale a Medicamentului nu a mai răspuns la apelurile efectuate de jurnaliștii Recorder și nici la mesajele acestora.

Marius Șișu, cel numit șef la Agenția Medicamentului, în timp ce promova curele detox. Foto: Facebook – Timiș Horea

Pile de partid, funcții călduțe în instituții cheie

Cazul lui Marius Daniel Șișu amintește de situația Adrianei Cotel, șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ea a condus timp de patru luni Agenția Națională a Medicamentului. În ianuarie, PSD a decis mutarea acesteia la CNAS.

Nici măcar în respectivele momente CV-ul Adrianei Cotel nu era făcut public. Astfel, presa nu a putut prezenta nimic din activitatea respectivei persoane care să o recomande pentru această funcție.
Ulterior, CV-ul său a fost publicat pe site-ul CNAS.

Surse citate de HotNews.ro arătau atunci că Adriana Cotel ar fi o apropiată a lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Urmăriți Playtech.ro și pe