VIDEO De ce respinge Klaus Iohannis noii miniștri propuși de Dăncilă. „E o farsă! Sunt persoane nepotrivite”

Autor: Iorgu Ianusi - 17:05, 23 apr. 2019

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea de remaniere a Guvernului. Solicitarea fusese trimisă de premierul Viorica Dăncilă de săptămâna trecută.

Șeful statului a respins și demisiile din funcțiile de miniștri deținute de Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero.

„Nu iau act de aceste demisii până când nu știu ce persoane vor prelua portofoliile. I-am spus premierului când are o propunere să mă caute și să mă anunțe. Persoanele propuse nu sut pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste poziții.” Klaus Iohannis

„Nu au ținuta necesară” și „nu sunt persoane potrivite, a spus președintele într-o declarație făcută jurnaliștilor la Palatul Cotroceni.

„În legătură cu propusa remaniere guvernamentală. Am analizat situația și după părerea mea și remanierea e un fel de farsă. Nu are nimic de a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, chit că de așa ceva am avea nevoie, nu are nimic cu agenda românilor, e cauzată de o răfuială din interiorul PSD. Ca atare mi se pare că este această remaniere neavenită.” Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a precizat că a discutat la telefon cu premierul Viorica Dăncilă. Șeful statului a precizat că i-a cerut să facă noi propuneri pentru respectivele funcții.

Președintele a apreciat că remanierea ar reprezenta o „farsă nereușită”.

Iohannis vs. Dăncilă: Șeful statului cere nume noi de miniștri

Premierul a trimis către Palatul Cotroceni încă din 17 aprilie noile propuneri pentru Justiţie, Fonduri Europene şi pentru Românii de Pretutindeni.

Astfel, își pierd funcțiile Tudorel Toader – căruia PSD i-a cerut demisia – și Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, alături de Natalia Intotero ministrul pentru Românii de Pretutindeni. Acestea două din urmă sunt candidate din partea PSD la alegerile europarlamentare.

Noii miniștri propuși sunt Eugen Nicolicea pentru Justiție, pentru Ministerul Fondurilor Europene – deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI