09 oct. 2019 | 06:30

Dăncilă își amenință propriul ministru PSD: ”Dacă ne uităm, este revocată”

Știri generale
Dăncilă își amenință propriul ministru PSD: ”Dacă ne uităm, este revocată”

Relația dintre Viorica Dăncilă și Ana Birchall este una foarte tensionată, deși amândouă sunt din PSD, iar Birchall a fost numită în poziția de ministru al Justiției de către premier.

Ana Birchall a început să facă eforturi pentru desființarea secției speciale de anchetare a magistraților. Respectiva instituție inventată de PSD este responsabilă de efortul inutil de a-i sabota carierea de la Bruxelles a Laurei Codruța Kovesi. În acest context, ministrul Justiției este de părere că secția cu pricina nu se susține.

Aproape panicată, Viorica Dăncilă a atacat-o fără emoții pe Birchall printr-un set de declarații acide. Premierul speră să o intimideze pe membra PSD numită chiar de ea în fruntea ministerului Justiției. Declarațiile au fost făcute în contextul emisiunii ”Gândurile lui Cristoiu”. Acolo, a fost întrebată cum s-a ajuns în situația paradoxală ca ministrul PSD al Justiției să lupte pentru desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). „Această atitudine a Anei Birchall nu este poziția PSD. PSD nu va mai da nicio ordonanță pe Justiție, noi ne-am învățat lecția, nu vom mai interveni. Intervenția Anei Birchall nu e o intervenție personală. Dacă ne uităm este revocată. Eu nu accept să implice ministerul într-un scandal”, a răspuns Viorica Dăncilă.

De parcă o să fie certată în urma ședinței cu părinții de la școală, premierul a continuat declarațiile. „Vom vedea atitudinea dânsei în fața colegilor, pentru că această implicare în justiție nemulțumește colegii. Magistrații trebuie să ajungă la un consens. A fost deja o discuție legată de acest aspect, vom avea o nouă discuție în CEx”, a concluzionat Dăncilă.

Ca referință, afirmațiile lui Dăncilă vin la aproximativ trei săptămâni după ce Birchall a început demersurile pentru desființarea secției de anchetare a magistraților. Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat, pe 17 septembrie, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la două concluzii preliminare referitoare la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. Atunci, a precizat că niciuna dintre ele nu susține funcționarea în această formă a acestei structuri de parchet.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Se schimbă radical Bacalaureatul. Cum va fi structurat examenul
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro