Dăncilă face curățenie printre oamenii lui Dragnea: ”a gestionat bugete de ordinul miliardelor de euro”

Viorica Dăncilă încearcă să se distanțeze cât mai mult de moșteanirea lui Dragnea, iar asta implică eliminarea din posturi cheie a pionilor fostului lider PSD.

Vor mai trece câțiva ani până va trece ”mirosul” de Dragnea din PSD, dar Viorica Dăncilă a inițiat un proces agresiv de curățenie prin ministere pentru a da startul procesului. În acest scop, tocmai a aprobat sau încurajat demiterea lui Andrei Ignat din postul de secretar de stat al Departamentului pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării. În teorie, decizia a fost luată de ministrul Apărării, Gabriel Leș, ca urmare a analizei privind dotările Armateri Române.

Mai multe surse din cadrul PSD au confirmat pentru Digi24 că, pe lângă faptul că nu a avut experiență în domeniul apărării, Ignat a fost un apropiat al lui Liviu Dragnea, ajuns la București pe filiera PSD Craiova, filiala lui Claudiu Manda și a Liei Olguța Vasilescu. Propunerea de demitere a primit avizul favorabil al premierului pe parcursul weekendului.

„Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş a dispus demararea, în perioada curentă, a unui amplu proces de evaluare a activităţii diferitelor structuri ale MApN, ce vizează eficientizarea activităţii instituţiei. Rezultatele preliminare au subliniat necesitatea relansării şi reenergizării activităţii manageriale a departamentului responsabil de activitatea de înzestrare. În acest context, ministrul apărării naţionale a decis ca oportună eliberarea din funcţie a domnului Andrei Igant, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, propunere ce a primit avizul premierului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de Mediafax.

Potrivit redactorilor Newsweek România, Andrei Ignat a ajuns la șefia Departamentului Armamente în luna mai a anului trecut. Funcția cu rang de secretar de stat a fost ocupată pe filiera PSD Craiova, organizație controlată de cuplul Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu. Ulterior, a Ignat a intrat în vizorul lui Liviu Dragnea, omul care spera să controleze toată țara din postura de șef al PSD și, într-o oarecare măsură, a reușit. Fără niciun fel de experiență în domeniul achizițiilor militare, Ignat a gestionat bugete de ordinul miliardelor de euro, bani care urmau să fie cheltuiți pentru înzestrarea Armatei Române.

Sursa: Digi24
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI