Dăncilă anunță că nu o vrea pe Kovesi pentru funcția de procuror șef european

Dăncilă anunță că nu o vrea pe Kovesi pentru funcția de procuror șef european

Premierul Viorica Dăncilă anunță că nu o vrea pe Kovesi pentru funcția de procuror șef european, invitând-o „să își lămurească anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcție”.

Viorica Dăncilă anunță că nu o vrea pe Kovesi pentru funcția de procuror șef european

Viorica Dăncilă a anunțat vineri că nu o susține pe Kovesi pentru preluarea șefiei Parchetului European, precizând că este opinia sa personală și că o hotărâre va fi luată în forurile statutare ale PSD. „Opinia mea personală este că fiecare trebuie să îşi lămurească anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcţie şi acest lucru ar fi şi în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există anumite aspecte legate de domnia sa, eu personal nu cred că este oportună o susţinere. Dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare, din punct de vedere al partidului. Aceasta este opinia mea şi sunt constantă opiniilor pe care le am. (…) De fiecare dată am spus că, atunci când cineva accede într-o anumită funcţie, nu trebuie să aibă semne de întrebare referitoare la activitatea sa”, a declarat Dăncilă, fiind prezentă la Ambasada Franței, la recepția de 14 iulie.

Dăncilă anunță că nu o vrea pe Kovesi pentru funcția de procuror șef european
Dăncilă a invitat-o pe Kovesi „să își lămurească anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcție”

În continuare, premierul României a explicat că gândește astfel pentru toate persoanele, nu neapărat pentru Kovesi, argumentând că fosta șefă a DNA a fost revocată în timpul unui ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduce, iar acum își păstrează părerea de atunci. „Şi acest lucru îl gândesc pentru toate persoanele, nu neapărat pentru doamna Kovesi. Doamna Kovesi a fost revocată în timpul unui ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduc şi susţin ceea ce am spus şi atunci”, a mai spus Viorica Dăncilă.

De menționat este că târguiala între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pentru desemnarea procurorului-șef european s-au încheiat în luna aprilie fără niciun acord, iar dosarul rămâne pe agenda viitorului Parlament European care s-a format după alegerile europene din mai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI