Dana Gîrbovan, propusă de PSD la Justiție, pune condiții. Judecătorul afirmă că acceptă, cu unele mențiuni

Dana Gîrbovan, propusă de PSD la Justiție, pune condiții

Judecătorul Dana Gîrbovan, nominalizarea PSD pentru funcția de ministru al Justiției, afirmă că acceptă ”de principiu” această propunere, dar menționează că a pus două condiții.

Dana Gîrbovan, propusă de PSD la Justiție, pune condiții

Premierul Viorica Dăncilă a schimbat-o pe Ana Birchall de la Justiție. Liderul PSD și-a anunțat propunerea, vineri, ce poartă numele de Dana Gîrbovan, actualul președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR). Judecătorul, propus de PSD, afirmă că acceptă propunerea, ”de principiu”, dar precizează că a pus două condiții.

Dana Gîrbovan, propusă de PSD la Justiție, pune condiții. Judecătoarea afirmă că acceptă, cu unele mențiuni
Premierul Viorica Dăncilă a schimbat-o pe Ana Birchall de la Justiție, iar înlocuitoare îi este Dana Gîrbovan

Gîrbovan a declarat că i-a cerut lui Dăncilă să îi fie asigurată ”independența deplină în exercitarea mandatului și, de asemenea, ca președintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu”.

Declarația lui Gîrbovan

„Am fost contactată de doamna premier Viorica Dăncilă cu propunerea de a prelua Ministerul Justiției, mai ales pentru a acționa, în limitele competenței, în vederea combaterii criminalității organizate și a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu condiția de a-mi fi asigurată independența deplină în exercitarea mandatului și, de asemenea, ca Președintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru că nu doresc că ministerul să devină subiect de dispute politice și electorale între palate, ci discuțiile publice să fie pe găsirea de soluții pentru problemele din justiție.

Dana Gîrbovan, propusă de PSD la Justiție, pune condiții. Judecătoarea afirmă că acceptă, cu unele mențiuni
Judecătorul, propus de PSD, afirmă că acceptă propunerea, ”de principiu”

Pe lângă problema traficului de persoane și a criminalității, justiția are probleme recurente ce nu au fost soluționate, cum sunt cele legate de resursele umane și infrastructură sau de supraaglomerarea instanțelor și parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate”, afirmă Gîrbovan.

Dan Barnă, lider USR, susține că numirea sa este un semn de îngrijorare

Însă, privind dintr-o altă perspectivă, șeful USR, Dan Barnă, a afirmat vineri că Dana Gîrbovan a fost unul dintre cei mai volubili susținători ai ”reformei” fondate de Dragnea și Iordache în Justiție, ”în favoarea penalilor din politică”. Mai mult, Barnă a menționat că numirea sa în Guvern este o alertă de îngrijorare , susținând că PSD va relua eforturile de a-și subordona Justiția și i-a cerul lui Iohannis să nu accepte această numire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI