Dan Petrescu, scandal uriaș, din cauza arbitrajului, după meciul Rapid – CFR Cluj 2-1. „Ca pe vremea Scorniceștiului”. Ce au spus Mihai Stoica și Ion Crăciunescu – VIDEO

de: Sorin Barbu
31 10. 2022

Dan Petrescu este un car de nervi! Duelul dintre Rapid și CFR Cluj a fost decis de două lovituri de la 11 metri și antrenorul campioanei este convins că arbitrul a greșit și a influențat rezultatul partidei din etapa cu numărul 16 din SuperLiga României. Mihai Stoica și Ion Crăciunescu i-au dat dreptate.

Dan Petrescu a dat cu VAR pe arbitraj de la meciul Rapid – CFR Cluj

Dan Petrescu a făcut scandal după meciul Rapid – CFR Cluj 2-1. De data aceasta a avut dreptate. Brigada de arbitri s-a făcut de răs într-un meci în care „centralul” Cătălin Popa a acordat două lovituri de la 11 metri pentru formația gazdă. Primul penalty l-a acordat în minutul 32 după ce portarul Simone Scuffet l-a lovit, evident, pe Kevin Luckassen. Doar că înainte fusese un fault asupra lui Yuri, fundașul lui CFR Cluj. Cristi Săpunaru a deschis scorul, după ce a transformat „de la punctul cu var”.

Echipa lui Dan Petrescu a egalat după o fază fixă. În minutul 54, Muhar a trimis mingea în poartă în urma unei centrări executate de Ciprian Deac.

În minutul 71 Marko Dugandzic a căzut în careu după un duel cu Andrei Burcă și arbitrul a acordat din nou, eronat, lovitură de la 11 metri. Atacantul croat și-a adus formația în avantaj și a marcat golul cu numărul patru din acest campionat.

„În repriza a doua, iar am început bine, apoi penalty. Dacă avem VAR, nu înțeleg de ce nu s-a dus să vadă faza, că la primul s-a dus. La ultima fază, când ai corner, tu fluieri finalul… Mi s-a părut un penalty ca pe vremea Scorniceștiului, fără să le iau din merite celor de la Rapid. A fost o viciere clară de rezultat. Puteți să puneți un titlu, Popa 2, CFR 1.

Orice acțiune a fost judecată în favoarea lor. De ce să mă mai duc eu să fac scandal? Eu am stat pe bancă, am stat liniștit. Nu cred că e vina lui neapărat, dacă cei de la VAR l-ar fi chemat sau el să fi spus că vrea să vadă fazele mai bine…”, a spus Dan Petrescu.

Mihai Stoica, replică ironică, Ion Crăciunescu i-a dat dreptate lui Dan Petrescu

Arbitrajul partidei Rapid – CFR Cluj a stârnit controverse în studiourile de televiziune. Ion Crăciunescu a dat un verdict clar. Cele două lovituri de 11 metri au fost greșit acordate.

„Dacă e să punem așa o fază, înainte există o împingere la Luckassen și Yuri. El se duce direct în adversar, îl împinge, apoi intervine portarul. Sancțiunea se dă pentru prima greșeală”, a spus fostul arbitru FIFA despre faza primului penalty, conform Digi Sport.

Nici al doilea penalty nu l-a convins pe Ion Crăciunescu.

„N-aș fi dat penalty niciodată pentru așa ceva. Sunt doi jucători într-un duel. Este o mână a adversarului, dar nu mi se par niște lucruri evidente, cum trebuie să fie la penalty. E un contact, unu contra unu, nu dădeam penalty niciodată”, a transmis arbitrul care a condus o finală de Champions League.

Până și Mihai Stoica a reacționat și le-a dat dreptate rivalilor de la CFR Cluj. Dar i-a și ironizat.

„Dacă s-a ajuns să se dea penalty la ținere reciprocă….

a) Contra CFR-ului

b) Cu VAR

… e grav!”, a scris Mihai Stoica, pe Facebook.

Rapid are 32 de puncte în 16 runde și este pe locul doi în Liga 1, la cinci puncte în spatele liderului Farul. CFR Cluj rămâne pe locul trei, cu 28 de puncte, dar cu două meciuri mai puțin disputate.