Dan Petrescu, necruțător cu Denis Alibec. Cum l-a „executat” antrenorul campioanei pe atacant

de: Gabriel Peneș
02 12. 2021

Dan Petrescu, necruțător cu Denis Alibec. Conflictul dintre antrenorul de la CFR Cluj și atacant a dus la excluderea fotbalistului din lotul campioanei. Alibec a ajuns în vară la echipa din Gruia, în vremea lui Marius Șumudică, tehnicianul cu care s-a înțeles cel mai bine în carieră. Jucătorul a venit sub formă de împrumut, pentru un sezon, de la Kayserispor. Playsport a dezvăluit culisele tensiunilor care l-au făcut pe Dan Petrescu să ia decizia de a-l înlătura din echipă pe Alibec.

Dan Petrescu, necruțător cu Denis Alibec

Dan Petrescu, necruțător cu Denis Alibec. După partida din campionat cu Clinceni, a picat ca o bombă vestea că Denis Alibec a fost exclus din lotul campioanei. Jucătorul s-a ridicat de pe banca de rezerve în minutul 70 al partidei și a plecat la vestiare fără acordul tehnicianului. Ulterior, Alibec a încercat să-și justifice gestul printr-o necesitate fiziologică.

Dan Petrescu a fost enervat de atitudinea lui Alibec și l-a exclus din lot. Dar era vorba doar de „vârful aisbergului” în ceea ce privește tensiunile acumulate între cei doi de-a lungul celor câteva luni de colaborare. Fotbalistul de 30 de ani a fost împrumutat în vară, de la echipa turcă Kayserispor, până în vara lui 2022.

Mutarea s-a făcut în timpul mandatului lui Marius Șumudică care a fost ulterior înlocuit pe banca ardelenilor de Dan Petrescu. Iar situația lui Alibec s-a schimbat, nemaifiind preferatul tehnicianului echipei. Deși a jucat la națională. Alibec a fost lăsat, adesea, pe bancă, de Super Dan sau rezerva lui Debeljuh.

Cum l-a „executat” antrenorul campioanei pe atacant

Dan Petrescu s-a confruntat cu reproșurile lui Denis Alibec de mai multă vreme. Conform Playsport, atacantul a devenit tot mai nemulțumit de faptul că nu i se oferă mai multe șanse în tricoul campioanei. Alibec i-ar fi reproșat lui Dan Petrescu faptul că îl preferă pe Debeljuh în detrimentul său, spunându-i că ține mai mult cu străinii decât cu românii.

Mai mult, potrivit aceleiași surse, Alibec i-a mai transmis lui Dan Petrescu că se antrenează mai bine decât concurentul său pe post, joacă mai bine și, în plus, este și jucător de echipă națională. Dar asta nu a fost tot. Pornind de la frustrările acumulate, se pare că Denis Alibec a încercat să instige și vestiarul contra tehnicianului, mai scrie playsport.ro.

Mai exact, Denis Alibec și-a expus nemulțumirile în fața colegilor și a încercat să facă front comun împotriva antrenorului. Dan Petrescu a aflat de planul fotbalistului său, iar din acel moment a decis că nu mai este cale de împăcare. Deși a fost exclus din lot de Dan Petrescu, Denis Alibec a insistat și s-a prezentat două zile la rând la antrenamentul campioanei.

Însă, potrivit Playsport, atacantului i s-a cerut de fiecare dată să părăsească baza sportivă. Dan Petrescu ar fi refuzat să aibă orice dialog cu fotbalistul, transmițîndu-i doar că nu se va mai antrena cu echipa până la expirarea împrumutului de la Kayserispor. Adică, până în vara viitoare!