Dan Petrescu, făcut praf de un fost jucător: „Țipete și isterie din orice motiv”

Dan Petrescu, făcut praf de un fost jucător: „Țipete și isterie din orice motiv”
Dan Petrescu, făcut praf de un fost jucător: „Țipete și isterie din orice motiv”

Dan Petrescu a avut parte de o surpriză neplăcută. Tehnicianul de 52 de ani este, deocamdată, fără contract. „Bursucul” a pregătit-o ultima oară pe Kayserispor, dar s-a despărțit de gruparea turcă la finalul lui februarie, după nici 2 luni. De curând, el declara că ar dori să mai antreneze o formație din Rusia, unde a avut deja două experiențe.

Dan Petrescu, făcut praf de un fost jucător

Dan Petrescu surprindea, iarna trecută, când pleca de la CFR Cluj. A preferat campionatul Turciei în locul unui titlu cu echipa din Gruia. Dar experiența de la Kayserispor a fost una amară, ea terminându-se după doar 2 luni. De la finalul lunii februarie, „Bursucul” și-a luat o pauză, dar știe exact unde ar dori să antreneze. Într-un interviu acordat unei publicații ruse, Petrescu a mărturisit că ținta lui e să revină în campionatul Rusiei. El a antrenat deja două echipe acolo, pe Kuban Krasnodar (decembrie 2009 – august 2012 și iunie – octombrie 2016) și pe Dinamo Moscova (august 2012 – aprilie 2014).

Dan Petrescu a mai spus că fost la un pas să semneze cu o grupare din campionatul Rusiei.

Recent am avut contacte cu unul dintre marile cluburi ruseşti, cineva mi-a promis o slujbă în Rusia, în vară, eram pe lista candidaţilor, dar până la urmă au ales un alt antrenor. Cu toate acestea, nimic nu s-a schimbat, aş vrea să mă întorc să lucrez în ţara dumneavoastră (n.r. – Rusia). Aş dori să aştept o ofertă din Rusia. Dacă nu vine, atunci mă voi relaxa o vreme. Lucrez ca antrenor de 22 de ani fără pauză, CV-ul meu este plin, aşa că pauza actuală este importantă şi utilă pentru mine”, a mai spus Petrescu potrivit sportbox.ru.

„Țipete și isterie din orice motiv”

În acest context, au picat ca un trăsnet declarațiile unui fost elev de-ai lui Dan Petrescu de la Dinamo Moscova. Rusul Vladimir Rykov (33 de ani, fundaș central) l-a făcut „cu ou și cu oțet” pe tehnicianul român.

Nu am văzut niciun stil de antrenament la Dan Petrescu. El ţipă, urlă şi conduce. Petrescu este impulsiv: ţipete şi isterie din orice motiv, atât vezi la el. Nu are o mână de antrenor.

Faptul că Petrescu a jucat la Chelsea nu reprezintă o calitate pentru un antrenor, este doar un background fotbalistic. Vorbind despre antrenorul Dan Petrescu, el a pregătit echipa numai emoţional. Da, eram într-o stare fizică bună. Era clar că Petrescu era foarte preocupat de această chestiune, dar la fotbal era foarte slab”, a declarat Rykov pentru eurosport.ru.

Dan Petrescu a condus-o pe Dinamo Moscova între august 2012 și aprilie 2014. L-a antrenat pe Rykov doar în primul sezon și l-a folosit în numai 5 partide. Vladimir Rykov s-a transferat vara trecută la Ural Yekaterinburg, tot din prima ligă rusă, după 4 ani petrecuți la gruparea din Moscova.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI