Dan Petrescu, discurs „marcă înregistrată”, după Maribor – CFR Cluj 0-0. „Avem cele mai multe partide din lume” – VIDEO

Dan Petrescu, discurs „marcă înregistrată”, după Maribor - CFR Cluj 0-0. „Avem cele mai multe partide din lume” - VIDEO
Dan Petrescu a obținut cu un egal din Slovenia și s-a plâns că CFR Cluj are un program mult prea încărcat

Dan Petrescu și CFR Cluj se întorc din Slovenia cu un rezultat de egalitate, după 0-0 cu Maribor. Antrenorul campioanei României spune că rezultatul este just, dar s-a plâns, din nou, că echipei lui nu i se amână meciurile din campionat. Și este convins că ardelenii au jucat „cele mai multe partide din lume”.

Dan Petrescu, antrenorul veșnic nemulțumit

Dan Petrescu nu a riscat nimic în deplasarea din Slovenia, unde a înfruntat Maribor, în primul tur al play-off-ului din Europa Conference League. A gândit o tactică defensivă, cu speranța că va reuși să dea lovitura pe contraatac. Ardelenii au avut ocazii, în special prin Jefte, dar partida s-a terminat la egalitate 0-0.

„Am avut patru remize în Europa până acum în deplasare și cred că în final a fost un rezultat corect. Cred că Maribor s-a apărat bine azi, ei au fost agresivi, iar noi ne-am pierdut principalul atacant (n.r. Debeljuh), accidentat acum o săptămână. Atunci când pierzi principalul vârf nu e ușor să marchezi”, a declarat Dan Petrescu.

Campioana României a mai suferit o pierdere importantă în confruntarea cu Maribor. Mijlocașul Nana Boateng s-a accidentat și a părăsit terenul încă din minutul 30. Ghanezul este unul dintre jucătorii pe care „Bursucul” se bazează cel mai mult.

„În primul rând, trebuie să văd dacă am jucători valizi pentru că am pierdut un jucător important. Am vândut un jucător important, unul important s-a accidentat, iar jucătorii importanți sunt greu de înlocuit.

Boateng a fost cel mai bun jucător al nostru sezonul trecut iar acum s-a accidentat. Asta e o problemă pentru noi”, a declarat antrenorul campioanei României la conferința de presă.

Dan Petrescu, nou atac la adresa oficialilor LPF

Dan Petrescu nu i-a uitat nici din Slovenia pe oficialii din Liga Profesionistă de Fotbal care nu au fost de acord să amâne partida de duminică, cu FC Hermannstadt, din runda cu numărul șase din SuperLiga.

„Problema este că avem prea multe meciuri. Cred că am jucat 13 meciuri în 40 de zile, e incredibil! Avem cele mai multe meciuri până acum din lume. Acum călătorim direct pentru un meci în deplasare în România, apoi ne întoarcem la Cluj să jucăm cu Maribor”, a mai spus Petrescu.

Toate cele trei echipe din România, FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova, vor juca returul din play-off-ul Europa Conference League, joi, 25 august. Partidele încep la ora 20.00.