Dan Petrescu, furios după meciul Șahtior Soligorsk – CFR Cluj. „Nu este o scuză, asta este realitatea”. Ce le-a reproșat conducătorilor LPF – VIDEO

Dan Petrescu, furios după meciul Șahtior Soligorsk - CFR Cluj. „Nu este o scuză, asta este realitatea”. Ce le-a reproșat conducătorilor LPF - VIDEO

Dan Petrescu a ieșit la atac la finalul partidei Șahtior Soligorsk – CFR Cluj 0-0. S-a plâns că nu are jucători de atac și i-a criticat pe oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal care nu sunt de acord să amâne meciurile formației din Gruia din campionat.

Dan Petrescu vrea mai mulți jucători în atac

CFR Cluj a obținut un egal în Turcia, 0-0, acolo unde ardelenii au fost nevoiți să joace meciul cu Șahtior Soligorsk, după ce s-a stabilit că formațiile din Belarus nu au voie, în contextul războiului din Ucraina, să-și dispute pe propriul stadion confruntările din cupele europene.

Echipa lui Dan Petrescu a dominat partida, din prima manșă a turului 3 preliminar al Europa Conference League, dar nu a reușit să înscrie. Ambele formații au avut o bară. „Bursucul” s-a plâns că are puține soluții în atac și a cerut jucători. În lipsa lui, CFR Cluj l-a prezentat pe atacantul Cephas Malele, un jucător care s-a remarcat în campionatul românesc la FC Argeș.

„În condițiile actuale, cu atât de mulți jucători accidentați în atac, nu am jucători de atac. Pentru meciul de campionat, nu am nimic nou. Nu pot să-l folosesc tot timpul pe Debeljuh.

Azi aveam doar doi jucători de atac pe banca de rezerve, Betancor și Petrila. Ei aveau șapte! Acum, ei o să aibă șapte zile la dispoziție, noi iar n-o să fim «fresh». Nu este o scuză, asta e realitatea. Toți o să mă critice iar.

Echipa are o vârstă și iar s-au accidentat prea mulți jucători. Am încercat să luăm un atacant și n-am avut timp să-l punem pe lista UEFA pentru meciul al doilea. Da, e vorba despre Malele. Trebuie să-l bag în campionat, asta e, n-am pe cine”, a declarat antrenorul campioanei României.

Dan Petrescu i-a criticat pe oficialii LPF

Dan Petrescu este convins că CFR Cluj nu este ajutată de Liga Profesionistă de Fotbal. Antrenorul ardelenilor ar fi vrut să joace în altă zi partida cu Chindia Târgoviște, programată pe 7 august.

„Pe niciuna nu avantajează acest egal. Urmează să jucăm acasă, deci ar trebui să fim favoriți. Dar Federația lor le-a amânat meciul, ca să nu joace, iar noi jucăm.

Au avantaj ei, mi se pare corect ce face Federația lor. Noi vrem să jucăm și în campionat, să respectăm competiția și să câștigam iar campionatul”, a tunat tehnicianul român.

Meciul retur dintre CFR Cluj și Șahtior Soligorsk este programat pe 11.08.2022.