Dan Petrescu, aproape să revină pe banca tehnică. Ce echipă ar putea antrena „Bursucul”

Dan Petrescu, aproape să revină pe banca tehnică. Ce echipă ar putea antrena „Bursucul”
Dan Petrescu, aproape să revină pe banca tehnică. Ce echipă ar putea antrena „Bursucul”

Dan Petrescu „stă pe bară” de aproape jumătate de an. „Bursucul” a antrenat ultima oră în Turcia, la Kayserispor, dar aventura a durat doar două luni, încheiindu-se în februarie. Acum, antrenorul care a cucerit 3 titluri de campion cu CFR Cluj e aproape de campionatul în care își dorește să se întoarcă.

Dan Petrescu, aproape să revină pe banca tehnică

Dan Petrescu, aproape să revină pe banca tehnică. În decembrie 2020, antrenorul de 53 de ani surprindea pe toată lumea când a preferat s-o părăsească pe CFR Cluj pentru o aventură în Turcia. După 3 titluri obținute cu echipa din Gruia, „Bursucul” a ajuns la Kayserispor. Povestea n-a durat, însă, decât 2 luni, în februarie 2021, el fiind demis, deși a susținut că a plecat din cauza unor probleme personale.

După mai bine de 6 luni, Dan Petrescu e aproape să revină într-un campionat în care vrea cel mai mult să se întoarcă. Într-un interviu acordat acum o lună unei publicații ruse, Petrescu a mărturisit că ținta lui e să revină în campionatul Rusiei. El a antrenat deja două echipe acolo, pe Kuban Krasnodar (decembrie 2009 – august 2012 și iunie – octombrie 2016) și pe Dinamo Moscova (august 2012 – aprilie 2014). Petrescu a declarat că e la curent cu „mersul fotbalului” în țara unde ar dori să se întoarcă.

Ce echipă ar putea antrena „Bursucul”

Urmăresc meciurile şi ştirile, pentru că vreau să mă întorc în Rusia. Am multe oferte din ţările din Golf, dar i-am spus agentului meu că vreau să lucrez în Rusia. Aş dori să aştept o ofertă din Rusia. Dacă nu vine, atunci mă voi relaxa o vreme. Lucrez ca antrenor de 22 de ani fără pauză, CV-ul meu este plin, aşa că pauza actuală este importantă şi utilă pentru mine”, a mărturisit Dan Petrescu, la acea vreme, conform sportbox.ru.

Între timp, Dan Petrescu a refuzat mai multe oferte venite de la formații din zona Golfului. El vizează mai ales întoarcerea în Rusia. Iar așteptarea pare să dea roade. Luni, publicaţia Sports.ru a scris că Dan Petrescu e pe lista celor de la FK Rostov, din prima ligă rusă. Câştigătoarea cupei din 2014 caută un nou antrenor, iar în presă au apărut numele celor doriţi. Românul concurează cu Murad Musaev, ultima dată la Krasnodar, şi cu Sanimir Stoilov, fostul selecţioner al Kazahstanului şi Bulgariei.

În acest moment, Rostov e pe locul 15 în Premier Liga, după două meciuri jucate, ambele pierdute. În sezonul trecut a terminat pe un dezamăgitor loc 13. Anul trecut, echipa a ajuns până în al treilea tur preliminar Europa League, dar a fost eliminată de Maccabi Haifa. La Rostov a jucat, în sezonul 2016-2017, fostul mijlocaș de la U. Craiova și FCSB, Andrei Prepeliță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI