Dan Petrescu a scăpat porumbelul despre tariful lui, ca antrenor. Ce dorință arzătoare are acum

de: Gabriel Peneș
13 08. 2021

Dan Petrescu a scăpat porumbelul despre tariful lui, ca antrenor. Tehnicianul de 53 de ani este liber de contract din luna februarie, de când s-a despărțit de echipa turcă Kayserispor. „Bursucul” și-a exprimat dorința de a reveni pe banca unei grupări din campionatul Rusiei, dar acum n-ar refuza nici vreo ofertă venită din România.

Dan Petrescu a scăpat porumbelul despre tariful lui, ca antrenor

Dan Petrescu a scăpat porumbelul despre tariful lui, ca antrenor. Tehnicianul cu 4 titluri de campion, obținute la CFR Cluj și Unirea Urziceni, e liber de contract de mai bine de jumătate de an. În decembrie 2020 a preferat să plece de la clujeni și să se aventureze în Turcia, la Keyserispor. Doar două luni a durat șederea lui acolo, după care și-a luat o lungă pauză. Dar, în diferite interviuri, Dan Petrescu și-a manifestat interesul pentru revenirea în campionatul Rusiei, unde a mai antrenat de două formații.

Urmăresc meciurile şi ştirile, pentru că vreau să mă întorc în Rusia. Am multe oferte din ţările din Golf, dar i-am spus agentului meu că vreau să lucrez în Rusia. Aş dori să aştept o ofertă din Rusia. Dacă nu vine, atunci mă voi relaxa o vreme. Lucrez ca antrenor de 22 de ani fără pauză, CV-ul meu este plin, aşa că pauza actuală este importantă şi utilă pentru mine”, a mărturisit Dan Petrescu, cu ceva timp în urmă, conform sportbox.ru.

Ce dorință arzătoare are acum

Dan Petrescu nu a avut noroc, până acum, cu preluarea unei echipe ruse, așa cum își dorea. De aceea, el pare că și-a îndreptat privirea, din nou, către campionatul din România. El a mai fost ofertat în primăvară de cei de la Voluntari. Dar Petrescu, conform informațiilor vehiculate în presă, a cerut un salariu uriaș pentru campionatul nostru, de 50.000 de euro pe lună. De curând, el a mai fost trecut și pe lista posibililor înlocuitori ai lui Leo Grozavu, doriți de oficialii celor de la Sepsi.

Dan Petrescu a declarat că încă nu are vreo ofertă concretă, dar că nu e un antrenor scump și ar merge chiar și în Liga 2 dacă ar crede în proiectul acelui club.

Sepsi are antrenor, iar mă puneți să vorbesc despre o echipă care are antrenor. Eu sunt liber, aștept oferte, încă n-a venit nicio ofertă concretă. Dacă vine mâine FC Brașov și îmi face o propunere bună, dau așa un nume, pot să mă duc și în Liga 2. Eu merg oriunde este un proiect bun, în care cred, nu-mi place să stau mult liber”, a declarat Dan Petrescu la Digi Sport Special.

Ce spune despre naționala României

De curând, impresarul Giovanni Becali l-a propus pe Dan Petrescu la naționala României în locul lui Mirel Rădoi. SuperDan a evitat răspunsul clar, dând clasica replică despre echipa ce are deja antrenor. El a recunoscut, însă, că a avut o discuție cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, pe vremea în care era la CFR Cluj.

Eu am avut o discuție cu domnul Burleanu când eram la Cluj, dar i-am zis că a venit cu o lună prea târziu. Deja făcusem lista de achiziții, era prea târziu.

Echipa națională are antrenor, deci îmi puneți doar întrebari cu ”dacă”. Când o să vină o ofertă concretă, putem discuta. Nu sunt un antrenor așa de scump, sunt un om normal care muncește și care vrea performanță. Eu doar am câștigat în România, altceva n-am făcut!”, a mai spus Dan Petrescu, conform sursei citate.