Dan Negru, reacţie la acuzaţiile care i se aduc lui Visarion Alexa. „M-a invitat la podcast, l-am refuzat”. Ce spune despre Biserica Română

Dan Negru, reacţie la acuzaţiile care i se aduc lui Visarion Alexa. „M-a invitat la podcast, l-am refuzat”. Ce spune despre Biserica Română
Visarion Alexa și-a recunoscut vina și acuzațiile

În urmă cu aproape 24 de ore, într-un comunicat al Patriarhiei, se afla despre declarațiile preotului Visarion Alexa. Conform comunicatului, preotul își recunoștea vina și acuzațiile de abuz sexual ce i se aduc. Deși extrem de mediatizat în spațiul virtual, fostul paroh va trebui să dea socoteală pentru faptele sale. Va trebui să răspundă, atât în fața instanței de judecată, cât și a Arhiepiscopiei, sentința fiind deja una clară, conform purtătorului de cuvânt al Patriarhiei. Printre cei care au reacționat imediat la noile informații se numără și Dan Negru, care recunoaște că ar fi fost invitat de preot la o discuție.

Visarion Alexa și-a recunoscut vina și acuzațiile

În cursul zilei de ieri, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române anunța că fostul paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” a recunoscut acuzațiile de abuz sexual.

Recunoașterea avea loc ieri, în fața Comisiei de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor . În același material, Vasile Bănescu anunța și decizia în ceea ce-l privește pe preot:

„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent.

Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice. A refuzat să ofere însă detalii amănunţite. A invocat faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii.

(…) Arhiepiscopia Bucureştilor va comunica la rândul ei sancţiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa. Sancţiunile sunt direct proporţionale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar.”, a declarat Bănescu, într-un comunicat de presă, preluat de Agerpress.

Dan Negru, reacţie la acuzaţiile care i se aduc lui Visarion Alex

Printre cei care au reacționat imediat, după publicarea comunicatului, se numără și Dan Negru, recunoscut pentru relațiile sale cu o parte a clerului bisericesc.

Într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, celebrul moderator explică motivul refuzului de a dialoga cu Visarion Alexa.

„Nu-l cunosc pe Visarion Alexa. M-a invitat la podcastul lui dar cum nu mă duc deloc la podcasturi, l-am refuzat și nu l-am întâlnit. Frauda, abuzul, păcatul sunt ale fiecăruia in parte.

Sunt pe CNP-ul din buletin. Dar noi ne pricepem cel mai bine să le generalizăm. Politiceni sunt hoți și doctorii șpăgari. Monarhia nu era bună că l-am avut pe Carol al II-lea, fotbaliștii sunt proști și căntărețele ușuratice.

Mereu am generalizat. Degeaba l-am avut pe Ferdinard că noi am văzut doar erorile lui Carol II-lea, degeaba Dinu, Lucescu sau Gică Popescu sunt parteneri excelenți de dialog, noi am văzut doar blocnotesu’ lui Claudiu Răducanu. Nimeni nu generalizează mai bine ca noi.”, scrie Dan Negru pe Facebook.

„E singurul pe care-L cred”

Dan Negru a făcut câteva comentarii referitoare la Biserica Română, iar mesajul este clar unul ironic la adresa capilor Bisericii:

„Poate greșesc și bisericile când pun in cârca oamenilor lor mai mult decat pot ei duce. Eu n-am uitat însă niciodată că-n fruntea bisericii ortodoxe nu e patriarhul Daniel si nici in fruntea catolicilor nu e Papa de la Roma.

E un tânăr de vreo 30 de ani care mi-a spus că-mi va da odihnă atunci când voi fi împovărat. E singurul pe care-L cred.

Ceilalți să-și ducă păcatele și greșelile fiecare pe CNP propriu ! `Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă`- Iisus-”, a concluzionat Dan Negru.

Cazul preotului Visarion Alexa, din nefericire, nu este singular, existând în trecut și alți preoți care și-ar fi abuzat parte din enoriași. Rămâne de văzut care va fi sentința instanței și, ulterior, sentința Arhiepiscopiei Bucureştilor.