Dan Negru, în aceeași oală cu Teo Trandafir și Mircea Dinescu. Primele probleme de la Kanal D EXCLUSIV

Dan Negru, în aceeași oală cu Teo Trandafir și Mircea Dinescu. Primele probleme de la Kanal D EXCLUSIV
Dan Negru întâmpină primele probleme la noul post TV

Vestea că va apărea concomitent și la fosta, și la actuala sa televiziune, Antena 1, respectiv Kanal D, nu i-a picat foarte bine lui Dan Negru. Dar nici noilor săi patroni, de la Kanal D, care se pare că nu luaseră în calcul mișcarea celor de la Antena 1, de a redifuza anumite emisiuni, mai vechi sau mai noi ale lui Dan Negru, realizate în decursul celor 22 de ani de colaborare cu postul de televiziune mutat mai nou în Pipera.

Primele probleme pentru Dan Negru: ce se întâmplă la Kanal D?

Cum cei de la Antena 1 au înșurubat deja în zilele de sâmbătă și duminică selecțiuni consistente din emisiunile „Next Star” și „Scena Misterelor, conducerea celor de la Kanal D ia în calcul la rândul ei să-l programeze pe Dan Negru în timpul săptămânii.

„Va fi o decizie grea a conducerii Kanal D, dacă îl vor arunca în luptă pe Dan Negru tot în weekend sau vor încerca să-l lanseze în zilele de peste săptămână. Oricum, și într-un caz, și în celălalt, e de urmărit alegerea publicului, între prestațiile mai vechi sau mai noi ale aceluiași Dan Negru”, au declarat pentru playtech.ro surse bine informate din anturajul televiziunii Kanal D.

Aceștia ar urma să discute inclusiv cu Dan Negru pe această temă, în zilele rămase până la revenirea celui supranumit „Regele audiențelor” pe micile ecrane, de data asta în emisiunile postului patronat de investitori turci. Iar data revenirii acestuia pe micile ecrane e prevăzută pentru luna martie, fără a fi fost luată încă decizia finală.

O lege ce trebuie schimbată

Decizia de a-l dubla pe Dan Negru, programând cel puțin cinci sau șase ore de redifuzare din emisiuni mai vechi ale acestuia, în fiecare weekend din februarie și până în iunie, arată că legea legată de drepturile de autor din România trebuie să sufere modificări.

Întrucât artistul român semnează contract doar pentru difuzarea inițială a emisiunii, dar fiind exclus total de la plata drepturilor de autor la redifuzări, e de așteptat ca Parlamentul și mai apoi Consiliul Național al Audiovizualului să încerce să schimbe situația. Fiindcă situația stă cu totul altfel în cazurile în care televiziunea, oricare ar fi ea, decide să redifuzeze o emisiune inspirată și realizată după un format international.

Va fi interesant de văzut, dacă nu cumva cei de la Antena nu vor decide să reia inclusiv emisiuni din noaptea de Revelion, acolo unde Dan Negru nu deține niciun fel de drepturi și în care a reușit să domine piața decenii bune, până la Revelionul cel mai recent, cel al trecerii dintre anii 2021/2022, când a pierdut bătălia audiențelor în favoarea PRO TV, după o rețetă aplicată deseori cu succes chiar de către marii rivali.

Teo a fost prima aflată în această situație

Primul caz de acest fel s-a înregistrat în 2006, atunci când Teo Trandafir, una dintre vedetele celor de la PRO TV, a decis să părăsească corabia pe neașteptate. Ea a ales să-și continue emisiunea la un post cu un impact mult mai mic, Romantica TV, într-o primă fază, apoi a trecut și pe la Prima TV, înainte de a bate palma cu Kanal D, în 2013. Într-o primă fază însă cei de la PRO TV au continuat să difuzeze emisiuni mai vechi din seria showului construit la ei de către Teo.

În 2021, în același top nedorit al prezenței la două televiziuni a intrat și la fel de popularul realizator de televiziune, Mircea Dinescu, care continuă și în prezent să aibă emisiuni, de același tip, prezentate în fiecare weekend atât pe canalul public, cât și la Prima TV. Contactat telefonic, Dan Negru a refuzat să facă orice fel de comentariu pe această temă.