Dan Negru, atac la Survivor România? Mesajul dur al vedetei Kanal D: ‘Nu știm dacă oamenii sunt maimuțe’

de: Bișinicu Andreea
11 01. 2023

Dan Negru a lansat o nouă ironie fină în mediul online. Prezentatorul TV de la Kanal D a publicat un mesaj amplu în care și-a exprimat dezamăgirea față de reality show-urile autohtone, precum și mecanismul lor din culise. Ce spune vedeta despre „show-urile de umilință”.

Mesajul lui Dan Negru pentru reality show-urile românești

Dan Negru este, fără îndoială, una dintre cele mai puternice, pertinente și vocale prezențe din mediul online, prezentatorul TV de la Kanal D având întotdeauna un cuvânt de spus în privința felului în care sunt realizate emisiunile autohtone.

Recent, Regele Audiențelor a postat un mesaj incredibil pe rețelele sociale, în care și-a exprimat dezamăgirea față de felul în care se realizează anumite reality show-uri de la noi:

„Văd multe reality-showuri la tv românești. Știu cu ce se mănâncă , nu doar că le-am prezentat dar am și creat unul care s-a difuzat la tv…

În culisele televizunii ele sunt numite „humiliation shows” (showuri de umilință) pentru că intr-un reality show nu alegerea câștigătorului e cheia ci umilirea celui învins. Atunci publicul se simte bine!

Bucuria umilinței arată că nici până astăzi nu știm dacă oamenii sunt maimuţe sau maimuţele sunt oameni.

OFCOM ( CNA englezesc) a anunțat noi reguli pentru tv care „încalcă demnitatea umană „.
Miza acestor programe nu e câștigătorul, ci învinsul față de care publicul trebuie să se simtă superior.

În alegerea concurenților, vedete sau anonimi, contează factorul emoțional, bolile sau necazurile lor, cat de dispuși sunt să-și dezvăluie intimitatea…

Așa e in toată lumea, nu noi am inventat umilința! Sunt campanii masive împotriva acestor tipuri de formate tv dar câștigurile financiare încă sunt uriașe.

Televiziunea FOX din America a lansat o campanie numită „More hope and less humiliation” ( mai multă speranță, mai puțină umilință) prin care a eliminat din showurile lor exploatarea poveștilor de viață dramatice ale concurenților. ”, și-a început Dan Negru pledoaria pe rețelele sociale.

„Pentru a străluci, nu trebuie să stingi lumina celuilalt!”

Pe de altă parte, Dan Negru a lăudat formatul emisiunilor pe care le moderează, în prezent, la Kanal D, despre care îi place să spună că îi face pe telespectatori să facă o „gimnastică a minții.”

„Nu e nicio diferență între publicul de acu’ 2000 de ani care se bucura de umilința gladiatorilor din arene și publicul de azi care se bucură de umilința din reality televizate, spunea Tim David, șeful BBC.

Streamingurile, Netflix, YouTube n-au eliminat umilința din programe lor, dimpotrivă. „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume”. Mă bucur de schimbarea mea, mă bucur de Jocul Cuvintelor sau de Tu Urmezi.

Mi-au trebuit niște ani ca să descopăr că sunt victorii care te coboară și înfrângeri care te ridică. Mi-au trebuit niște ani ca să descopăr că pentru a străluci, nu trebuie să stingi lumina celuilalt!”, a completat Dan Negru pe Facebook.