Dacia ‘spulberată’ de Ford, instant. Mașina fabricată în România care a depășit Dusterul și pe care românii o iubesc acum

Dacia 'spulberată' de Ford, instant. Mașina fabricată în România care a depășit Dusterul și pe care românii o iubesc acum
Ford Puma cea mai puternică mașină fabricată vreodată în România

Dacă până acum, în preferințele românilor Dacia Duster ocupa un loc fruntaș, acum acest lucru este în schimbare. Conform datelor, la început de an, noul suv, Ford Puma, a surclasat Duster-ul, în topul preferințelor românilor, și nu numai.

Ford Puma fură startul în fața Daciei Duster

Anul trecut, în septembrie, Ford anunța lansarea primului SUV Performance din Europa, construit în Craiova. Este vorba de Ford Puma, primul său SUV de performanță din Europa. Noul Ford Puma ST este construit la fabrica Ford din Craiova.

Conform celor mai recente date din piața de achiziție de autovehicule, Ford Puma conduce detașat pe segmentul în care face parte și Dacia Duster. Datele arată o creștere a numărului de mașini înmatriculate în ianuarie și februarie 2021, cu 1.323 de autoturisme. Ford a înregistrat pe piața românească o creștere reală de aproape 28%, odată cu lansarea noului model, Ford Puma.

În aceleași date statistice, Dacia Duster a căzut de pe locul întâi, pe locul opt în preferințele românilor la început de an 2021. Cei de la Profit.ro spun că în acest moment Ford Puma are 465 unități înmatriculate. Singurul model care a depășit în vânzări Ford, este Sandero, cu 530 de unități, și Logan, cu 776 de unități.

Noul model cea mai puternică mașină fabricată vreodată în România

Acest model este cea mai puternică mașină fabricată vreodată în România, spune Ford. Noul Ford Puma ST oferă 200 CP, accelerație de 0,700 km / h de 6,7 secunde, opțiune LSD mecanică unică în segment și moduri de conducere de la Eco la Track pentru o versatilitate maximă.

Puma ST este propulsat de un motor EcoBoost de 200 CP de 1,5 litri care oferă o accelerație de 0-100 km / h în 6,7 secunde. Un șasiu optimizat are configurație personalizată, bară antiruliu și amortizor.

Răspunsurile la direcție sunt cu 25% mai rapide, iar frânele sunt cu 17% mai mari decât la modelul Puma standard. Noul model este dotat cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S. Anvelopele sunt dezvoltate special și contribuie la livrarea celei mai agile experiențe de conducere Ford SUV de până acum.

”Adevărații pasionați de condus nu se vor mulțumi cu o emoție mai mică. Prioritatea noastră numărul unu a fost că Puma ST trebuia să fie la fel de exaltant și capabil ca fiecare model ST, fără a sacrifica practicitatea Puma.

Credem că avem cel mai bun SUV mic din segmentul său. Se simte într-adevăr conectat și are adevărata senzație ST. Este o bucurie să conduci.”, a declarat Stefan Muenzinger, manager Ford Performance, Europa.

Ford a început producția noului său model la Craiova la începutul lunii octombrie 2019. Investiția în noua linie de producție a fost de aproximativ 200 de milioane de euro în fabrică. Anul trecut Ford a anunțat că va produce și versiuni de lux și sport ale modelului Puma. Fabrica din Craiova produce și SUV-ul mic EcoSport.

Prețul de listă pentru un Ford Puma este de 21.050 de euro cu TVA, iar prin Programul RABLA, oferta de preț este de 17.160 de euro cu TVA. Pentru varianta Hybrid, tot prin Programul Rabla, oferta este pentru Ford Puma Titanum Hybrid, la o valoare de 15.000 de euro cu TVA.

Urmăriți Playtech.ro și pe