Dacia Duster 3 e pe drum! Lucruri neștiute au apărut despre cea mai iubită mașină de români

Dacia Duster 3 e pe drum! Lucruri neștiute au apărut despre cea mai iubită mașină de români
Renault se pregătește de Dacia Duster 3

Dacia Duster 2 a fost un succes de piață care a durat aproape trei ani. Acum, se pare că Renault se pregătește de o surpriză. Fanii Duster or să se bucure să afle că un model va apare pe piață. Noul model va veni sub aceeași denumire, Dacia Duster, dar varianta a treia. Cu alte cuvinte românii vor avea parte de Dacia Duster 3.

Renault se pregătește de Dacia Duster 3

Dacă până acum au existat doar zvonuri, pe ici pe colo, se pare că de data asta zvonurile devin realitate. Conform celor de la Profit.ro, Dacia Duster 3 se va materializa mai repede decât s-ar fi preconizat. Publicația amintită vorbește despre o schimbare de platformă pentru popularul Duster. Este vorba de platforma CMF-B, deja folosită la noile modele Renault Nissan Mitsubishi. Platforma nu ar trebui să fie o noutate pentru cei care deja au în garaj un model nou de Logan, Sandero, Lodgy sau MCV.

Mutarea Dacia Duster 3 pe această platformă are ca justificare din partea constructorului francez economia la achiziții și de producție. Noua Dacia Duster 3 ar putea veni mai repede, față de alte modele, la mai bine de șapte ani de la lansarea primului model.

Duster 3 fără tracțiune 4×4

Cei de la Profit.ro dau și o veste proastă, mai ales fanilor tracțiunii 4×4. Se pare că Renault a optat în a nu pune pe noul model tracțiune 4×4 integrală. Se pare că această opțiune este limitată la noua platformă CMF-B.

De altfel niciunul din modelele construite sub auspiciul alianței Renault Nissan Mitsubishi, cu CMF-B ca platformă, nu are încoporat sistemul 4×4 integral. Odată cu lansarea noului model de Duster, se va renunța la propulsia pe motorină, astfel că singura opțiune va fi doar pe benzină.

Se preconizează, astfel, ca Dacia Duster 3 să fie un crossover elegant, din păcate frăr performanțe notabile off-road. Este clar că noile tehnologii de siguranță vor fi cele aduse la zi, iar design-ul va fi unul asemănător Daciei Sandero Stepway, modelul nou la a cărui design încă se lucrează.

Partea de motorizare va fi una bine optimizată, economică, beneficiind de noi tehnologii de micșorare a consumului. Cei de la Profit.ro spun că noul Duster va beneficia și de două moatere hibrid, unul din familia E-Tech, dar și un posibil mild hybrid pe 48 V.

Nu avem altceva de făcut, decât să așteptăm noi informații tehnice, de design și de preț, dar asta numai după ce Renault va anunța oficial data apariției noului model Duster.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI