Dacia Sandero este achiziția misterioasă făcută de Pentagon României

Dacia Sandero este achiziția misterioasă făcută de Pentagon României
Cum arată Dacia Sandero cu cele mai noi dotări pentru anul 2020. Ajunge și pâna la 200 km/oră

Celebra publicție online Bloomberg se întreabă de ce americanii au cumpărat Ministerului Apărării din România o Dacia Sandero Stepway 2.

Fostul ministru al Apărării, Jim Mattis, care şi-a părăsit funcţia odată cu intrarea în noul an, a aprobat ca Marina SUA să cheltuiască aproape 3 milioane de dolari dintr-un fond alocat „cheltuielilor extraordinare” pentru a plăti contractorii locali în vederea construirii unui drum perimetral în jurul unei baze militare din România care găzduieşte scutul antirachetă al SUA din Europa – şi să plătească factura pentru maşină.

„Cred că această cheltuială va evita deteriorarea relaţiilor internaţionale dintre România şi SUA, precum şi criticile opiniei publice”, a declarat Mattis, relatează news.ro.

Fostul auditor general al Pentagonului, Mike McCord, a afirmat într-un email că este „neobişnuit, indiferent de sursa de finanţare, să se folosească fondurile SUA pentru a cumpăra un vehicul pentru o ţară gazdă”.

Plata către Ministerul Apărării Naţionale acoperă fondurile pe care personalul Marinei le-a emis eronat în 2016 şi 2017 fără o autorizaţie corespunzătoare. Plata a fost oprită înainte ca aceste fonduri să fie transferate.

Plata este puţin mai mult decât o eroare de aproximare pentru un departament responsabil de un buget de 716 miliarde de dolari pe care Congresul l-a aprobat pentru acest an fiscal. Însă demonstrează ce paşi era dispus Mattis să urmeze pentru a îmbunătăţi relaţiile SUA cu aliaţii, în acest caz un membru NATO care găzduieşte un sistem antirachetă cheie.

Căpitanul John Perkins, un purtător de cuvânt al marinei în Napoli, a afirmat într-un email că anul trecut oficialii au cerut secretarului marinei să aprobe fonduri pentru a face această plată deoarece „drumul perimetral va ajuta forţele române să ofere o securitate externă mai bună”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI