Dacia Duster electrică va scăpa Renault de amenzi. Cum va arăta și ce motorizări va avea

Dacia Duster electrică va scăpa Renault de amenzi. Prototipul a fost prezentat la un târg

Dacia își propune să lanseze un Duster electric pentru a evita ca grupul Renault să primească amenzi din cauza nivelului ridicat de emisii de la actualele modele. Introducerea motoarelor hibrid ar fi o investiție enormă pentru Dacia, iar profitabilitatea mărcii ar putea fi afectată.

Dacia Duster electrică va scăpa Renault de amenzi

După intrarea în vigoare a noilor norme cu privire la emisiile de dioxid de carbon, în 2020, grupul Renault ar trebui să plătească amezi în valoare totală de 450 de milioane de euro, pe baza emisiilor actuale alte tuturor autoturismelor deținute de companie. Cele mai multe amenzi ar urma să vină de la mașinile Dacia, care se vând din ce în ce mai bine și care devin o problemă pentru Renault. Francezii au modele mult mai eficiente, dar care nu se vând la fel de bine ca cele românești. Se estimează că aproximativ 17% din veniturile Renault ar merge către plata amenzilor pentru emisii.

În aceste condiții, Dacia își propune să lanseze un Duster electric. Anunțul a fost făcut de Olivier Murguet, șeful vânzărilor Renault Group, care a precizat pentru Bloomberg că Dacia nu poate sta departe de această tendință. Compania are foarte mult de recuperat în acest moment în ceea ce privește țintele de emisii impuse de Uniunea Europeană pentru 2021 și nivelul la care se află brandul. Pentru a diminua cât mai mult emisiile, grupul Renault are în plan un model Duster cu motorizare hibrid.

Deși cei de la Renault au declarat de mai multe ori că motorizarea hibrid pe modelele Dacia nu este încă oportună, nu este exclus să vedem în curând autoturisme autohtone cu propulsie electrică, mai ales că noile modele cu baterii de 48 de volți au prețuri tot mai apropiate de cele diesel.

Investiția ar costa compania aproximativ 671 de milioane de euro, potrivit estimărilor făcute de analiști. Dacia generează în acest moment 10% din veniturile grupului Renault.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI