Fotografii spion cu Dacia Arkana, noul SUV românesc! Cum arată mașina de teren

Dacia ar putea avea încă un SUV în gama de automobile. Va fi diferit de Duster, dar la aproape același preț. Noua mașină a fost surprinsă în imagini spion în timpul unor teste în România.

Dacă ar fi să ne luăm după aceste imagini, noul SUV Dacia pare să semene foarte mult cu Renault Arkana, modelul fabricat și comercializat în Rusia, dar care lipsește de pe restul piețelor din Europa. Dacă Dacia a primit licență pentru fabricarea acestui mode, viitorul Arkana ar putea fi vândut în Europa sub marca românească.

Poate că Renault Arkana îți e mai necunoscut, așa că, mai degrabă, ești tentat să spui că seamănă cu un BMW X4. În principiu, așa pare să fie, dar o versiune de buget. Încă nu se știe sigur în ce țări va fi distribuit viitorul model. Nu se știe nici dacă va fi în România. Principala problemă ar fi că apariția acestuia ar putea să creeze concurență pentru actualul model Renault Kadjar. Francezii sunt destul de atenți când vine vorba de astfel de aspecte.

dacia
Sursa: Ferdfanpage/Twitter

Ce preț va avea noul SUV Dacia

Viitorul posibil SUV Dacia va fi diferit de Duster și nu doar din punct de vedere al designului. Mașina va fi construită pe noua platformă CMF-B, care e utilizată în prezent pentru noul Renault Clio.

Vestea bună este că viitorul SUV Dacia va costa aproape la fel de mult precum cel mai scump Duster din acest moment, adică între 20.000 și 22.000 de euro.

dacia renault arkana
Sursa: Ferdfanpage/Twitter

Având în vedere că mașina este testată sub camuflaj, se știu destul de puține despre automobil. Încă n-au fost dezvăluite detalii despre performanțele tehnice sau despre ce motorizări vor fi disponibile. Tot ce se poate deduce din imagini e că Arkana va avea cam aceeași lungime ca actualul Duster, adică vreo 4,30 de metri.

Renault intenționează să crească producția și vânzările anuale la 5 milioane de unități până în 2022. Noul obiectiv al francezilor ar putea avantaja și Dacia.