Dacă ai crezut că ai văzut cea mai drăgălașă pisică, te înșeli: această specie te unge pe suflet

O specie mai puțin cunoscută de pisici a devenit de curând virală pe internet. Cei mai mulți i-au dat numele de pisica pudel, datorită blănii ce pare să fie luată de pe o oaie.

Există un motiv foarte simplu pentru care pisicile fac valuri online. Sunt incredibil de drăgălase și le găsești într-o varietate imensă de forme, mărimi și culori. Nu sunt toate fascinante pentru toți oamenii, dar există unele modele care îți înmoaie inima. În această categorie intră și pisica pudel. În realitate, aceasta are numele Selkirk Rex și a fost subiectul câtorva documentare, datorită poveștii din spatele primelor exemplare. 

pisici pudel

Dincolo de faptul că pare incredibil de pufoasă, această pisică a făcut în trecut subiectul multor glume. Unii au spus că este ”pisică în haine de oaie”. Numele său oficial provine însă de la cercetătorii din cadrul Universității de Medicină Veterinară din Viena. Selkirk Rex este o referință la Munții Selkirk din Wyoming, Statele Unite ale Americii.

Dintr-un punct de vedere, povestea primelor pisici din această specie pare una a Cenușăresei, doar ca după câteva decenii să devină vedete. În 1987, în Montana, un grup de pisici s-a născut dintr-o pisică sălbatică. Dintre toate, una era mai deosebită decât celelalte. Acestea au fost ținute la un adăpost, până când au fost văzute de Jeri Newman, un crescător de pisici persane.

Când Newman a văzut pisica similară cu un pudel, a decis să o adopte. În prima fază, i-a dat numele de Miss DePesto, o referință la o secretară creață din serialul TV Moonlighting. La acea vreme, nu știa dacă gena responsabilă de părul creț este sau nu dominantă. După ce a împerecheat-o cu un persan de culoare neagră, trei din cei șase pui au avut părul creț. Experimentul său a dus la formarea primelor pisici crețe în mod natural. Când specia a fost certificată, a intrat în istorie cu numele Selkirk Rex. Prețul lor variază între 500 și 800 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI