17 mai 2019 | 16:26

Grumpy Cat, una din cele mai iubite pisici de pe internet, a murit

ACTUALITATE
Grumpy Cat, una din cele mai iubite pisici de pe internet, a murit
RealGrumpyCat/Twitter

Una din cele mai iubite feline ale internetului, Grumpy Cat, a murit în urma complicațiilor cauzate de o infecție urinară.

Dacă ai fost pe internet în ultimul deceniu, e imposibil să nu fi văzut cel puțin o dată această pisică – Grumpy Cat sau Pisica Morocănoasă. Este subiectul a nenumărate meme care au adus zâmbete și râsete milioanelor de oameni.

Numele real al pisicii era Tardar Sauce. Aceasta a devenit virală în anul 2012, când au apărut pe internet fotografii cu fața ei morocănoasă. Potrivit stăpânei sale, Tabatha Bundesen, expresia pisicii se datora nanismului felin și a faptului că dinții ei de sus erau plasați mai în față decât cei de jos.

Grumpy Cat a avut apariții la TV și chiar și propriul său film de Crăciun. Mai mult, în 2015 s-a ales și cu o statuie de ceară la  Muzeul Madame Tussauds din San Francisco, după cum arată BBC. De-a lungul timpului, a strâns peste două milioane de urmăritori pe Instagram și peste 53 de mii pe Twitter.

Pe 17 mai, pe Twitter a apărut următorul tweet, anunțând moartea pisicii iubite de întregul internet:

„Anunțăm cu inima inimaginabil de frântă pierderea iubitei noastre Grumpy Cat”, arată postarea semnată de familia pisicii, Tabatha, Bryan și Chyrstal. „În pofida îngrijirilor de la profesioniști de top, dar și de la familia sa iubitoare, Grumpy a avut parte de complicații de la o infecție recentă a tractului urinar, care din păcate au devenit prea rele pentru a fi depășite. A murit în pace în dimineața zilei de marți, 14 mai, acasă, în brațele mamei sale, Tabatha. Pe lângă că a fost puiul nostru și un iubit membru al familiei, Grumpy Cat a ajutat milioane de oameni din jurul lumii să zâmbească – chiar și atunci când vremurile au fost grele. Spiritul ei va continua să trăiască în fanii de pretudindeni”.