Cuvintele pe care Florin Călinescu le repeta obsedant când a aflat că fiul lui s-a sinucis. Drama juratului de la Românii au talent

de: Andrei Simion
15 05. 2020

În urmă cu opt ani, Florin Călinescu a fost dărâmat de suferință. Acesta și-a pierdut fiul cel mic, pe Luca, în vârstă de 24 de ani. Tânărul a fost găsit spânzurat într-o cameră de hotel din Praga.

Cuvintele pe care Florin Călinescu le repeta obsedant când a aflat că fiul lui s-a sinucis.

A fost nevoie să îl aducă în țară cu ajutorul fratelui său mai mare și să fie îngropat lângă soția lui Florin Călinescu, ucisă de cancer, la numai 47 de ani.

Amintim că la vremea aceea Luca era student la Universitatea „John Moores” din Liverpool. Acolo studia filmul și se afla la Praga ca asistent de producție la primul său scurtmetraj important.

Acolo, acesta și-a pus capăt zilelor, fără ca cineva să înțeleagă motivul și fără ca ceva din comportamentul său să trădeze nenorocirea. Părintele său, fratele său mai mare, Petru, dar și apropiații tânărului au fost consternați la aflarea veștii.

„De când a fost anunţat de tragedie, Florin Călinescu nu mai e om. Stă în grădină, pe o bancă, şi repetă întruna ”Nu înţeleg. Nu înţeleg de ce”, au mărturisit prietenii actorului, la acea vreme, pentru Click.ro.

Și-a dorit foarte mult să-și reîntâlnească mama

Iar singura explicație plauzibilă pe care au găsit-o membrii familiei a fost aceea că băiatul și-a dorit foarte mult să-și reîntâlnească mama, de care a fost despărțit în anul 2005.

Luca s-a spânzurat într-o zi de duminică seara, în camera de hotel din Praga, și a fost găsit a doua zi de dimineață de către colegii de filmare. Se pare că tânărul ar fi fost pe deplin conștient de gestul fatal, neexistând urme de alcool sau stupefiante, la momentul autopsiei.

Deși s-a spus nu ar fi existat nici o scrisoare pentru familie, înainte ca Luca să-și curme viața, se pare că fiul lui Călinescu ar fi lăsat un bilet în camera de hotel în care a fost găsit.

Trebuie menționat că după moartea mamei sale, în 2005, Luca a suferit cumplit. Avea numai 17 ani și era o persoană foarte sensibilă, motiv pentru care a trecut greu peste această perioadă. Luca a fost înmormântat la Cernica, alături de mama sa, pe care s-a dus s-o întâlnească în lumea de apoi!…