Cuvântul unic din limba română cu o singură vocală care se repetă de 6 ori. Sigur l-ai folosit măcar o dată
Poți spune care este cuvântul unic din limba română cu o singură vocală care se repetă de șase ori? Nu este un termen special, face parte din vocabularul nostru de zi cu zi, l-ai folosit sau auzit, cu siguranță, măcar o dată în viață.
Un termen inedit
Limba română este una dintre cele mai complexe vorbite în Europa. Este într-un continuu proces de transformare, mereu adaptându-se și integrând în vocabularul său influențe străine. Are și o multitudine de particularități ce îi oferă unicitate, elemente mai mult sau mai puțin dificile ce dau mari bătăi de cap celor care încearcă să o învețe.
Definițiile, sensurile, formele de plural -acestea sunt, de cel mai multe ori, elementele ce îi pun în încurcătură și pe vorbitorii nativi.
Care este cuvântul unic din limba română cu o singură vocală care se repetă de 6 ori
Te-ai întrebat vreodată care este cuvântul din limba română cu o singură vocală care se repetă de 6 ori? Nu este un termen special, face parte din vocabularul nostru de zi cu zi, l-ai folosit sau auzit, cu siguranță, măcar o dată în viață.
Este vorba despre forma de plural a cuvântului ce este definit, potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, ca ceva „care nu poate fi distins, de nedistins”. În „indistinctibili” găsim o singură vocală, „i”, iar aceasta se repetă de șase ori.
Te-ar putea interesa și: Care este pluralul cuvântului „chimie”. Mulţi români nu ştiu
Alte cuvinte speciale
Un cuvânt ce poate fi folosit în exercițiile de dicție, în condițiile în care este ceva mai dificil de pronunțat de unii, este un termen format din nu mai puțin de 13 litere și în care unica vocală, „a”, se repetă de cinci ori. Cuvântul inedit este „abracadabrant”, pe care îl putem folosi pentru a descrie ceva cu totul neobișnuit, bizar, ciudat, excentric sau extravagant.
Tot de cinci ori se repetă aceeași vocală, „o”, în cuvântul „protocromozom” – un termen de specialitate definit ca „granulație cromotofilă formată în cursul mitozei la bazidiomicete” în Dicționarul Explicativ al Limbii Române.
Te-ar putea interesa și: Ce înseamnă, de fapt ‘a agrea’. Nu trebuie folosit pentru a descrie o înţelegere, este o mare greşeală