26 sept. 2024 | 11:47

Cutremur puternic în urmă cu puțin timp. Zona în care a avut loc seismul de 6,1

News
Cutremur puternic în urmă cu puțin timp. Zona în care a avut loc seismul de 6,1
Azi, cutremur puternic cu magnitudinea de 6.1

Conform datelor INCDFP, în această dimineață a avut loc un nou cutremur. Din înregistrările specialiștilor, este vorba de un seism de cel puțin 6,1 grade pe scara Richter, precizând și unde a avut loc.

INCDFP anunță un cutremur puternic în urmă cu puțin timp

Zona în care s-a produs cutremurul de astăzi este una frecvent lovită de astfel de mișcări telurice puternice.

Conform INCDFP, azi s-a produs un nou cutremur puternic, în urmă cu puțin timp. Zona în care a avut loc seismul de 6,1, este insula Hokkaido, din Japonia. Seismul a avut loc la o adâncime extrem de mică, pentru Japonia, de doar 50 de km adâncime:

„În ziua de 26 Septembrie 2024, la ora 10:01:11 (ora locală a României), s-a produs în HOKKAIDO, JAPAN REGION un cutremur puternic cu magnitudinea mb 6.1, la adâncimea de 50.0 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56km SE de Kushiro.”; spune INCDFP.

Zona în care a avut loc seismul de 6,1, extrem de activă

Insula Hokkaido, cea mai nordică și a doua cea mai mare insulă a Japoniei, este cunoscută pentru frumusețea naturală și clima sa aspră, dar și pentru vulnerabilitatea sa la cutremure.

Aflat la confluența mai multor plăci tectonice, acest teritoriu montan a experimentat în repetate rânduri cutremure puternice care au marcat istoria sa recentă și au influențat profund viața locuitorilor.

Este vorba despre intersecția plăcilor tectonice Pacifică, Okhotsk și Amurian, ceea ce face ca regiunea să fie predispusă la activitate seismică intensă. Coliziunile acestor plăci generează frecvent mișcări seismice, dintre care unele pot fi devastatoare.

Unul dintre cele mai mari cutremure din istoria recentă a avut loc în 2018, cu o magnitudine de 6,7 pe scara Richter, în apropierea orașului Sapporo, centrul economic și cultural al insulei. Acest eveniment a cauzat alunecări de teren masive, distrugeri ale infrastructurii și pierderi de vieți omenești.

Locuitorii din Hokkaido sunt nevoiți să se adapteze

Locuitorii din Hokkaido sunt nevoiți să se adapteze unei realități constante a cutremurelor. Pentru a face față acestor riscuri, Japonia a dezvoltat un sistem avansat de prevenire și protecție împotriva cutremurelor.

Clădirile sunt construite cu materiale și tehnologii care permit flexibilitate și rezistență la șocuri seismice. În plus, exercițiile de simulare a cutremurelor sunt o practică comună în școli și comunități, pregătind astfel populația să reacționeze rapid și eficient în caz de dezastru.

Cu toate acestea, impactul cutremurelor nu este doar fizic, ci și psihologic. Frica de un nou seism major este o realitate constantă pentru mulți locuitori. După cutremurul din 2018, mulți oameni au rămas traumatizați de pierderea locuințelor sau a celor dragi, iar reconstrucția comunităților afectate a fost un proces lent și dificil.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Vești rele de la ANM. Când se schimbă vremea radical
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
N-ai voie să înregistrezi cu telefonul. Se consideră infracțiune. Închisoare 2 ani
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro