Cutremur puternic duminică dimineață în România. S-a resimțit în mai multe orașe

Cutremur puternic duminică dimineață în România. S-a resimțit în mai multe orașe
INFP înregistrează un nou cutremur în zona Vrancea

În această dimineață, în jurul orei 3:58, anunță INFP, a avut loc un cutremur minor. Magnitudinea acestuia a fost de 3.2 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc, conform datelor, la o adâncime de 66 km, în zona Vrancea. Cutremurul, mai spune INFP, a fost resimțit și alte câteva orașe, dar nu s-au înregistrat pagube materiale.

INFP înregistrează un nou cutremur în zona Vrancea

Pentru cei aflați aproape de epicentrul acestui nou cutremur, ora 3:58 a însemnat un nou seism. Conform datelor înregistrate de INFP, la ora 3:58 a avut loc un seism de 3,2 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs în zona Vrancea, cunoscută pentru activitatea seismică destul de intensă. INFP mai spune că adâncimea la care s-a produs noul cutremur a fost de 66 de kilometri.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 35km SE de Brasov, 59km N de Ploiesti, 113km NE de Pitesti, 117km N de Bucuresti, 139km SV de Bacau, 148km E de Sibiu, 157km V de Braila, 160km V de Galati, 180km N de Ruse, 216km NE de Craiova.”, anunță INFP.ro.

Tot în această dimineață, dar la aproximativ 8.000 de kilometri distanță, în îndepărtata Japonie, a fost înregistrat și aici un nou seism. În jurul orei 6, ora României, spune INFP, s-a produs un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5.2 grade pe scara Richter, la adâncimea de 10 km. Seismul a fost înregistrat în estul regiunii Honshu.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45km SE de Fukushima, 51km E de Koriyama, 57km N de Iwaki, 78km S de Sendai, 89km SE de Yamagata, 110km N de Hitachi, 134km N de Hitachi-Naka, 136km N de Katsuta, 141km N de Mito, 144km NE de Utsunomiya”, se anunță în comunicat.

Cel puțin 8 cutremure în ultimele 8 zile

Încă din data de 20 mai, INFP a înrgistrat mai multe cutremure. În zona Vrancea, în ultimele zile, au fost două, cel din 20 și cel de azi. La nivel global, au fost alte 6 înregistrate, în Philipine, Gibraltar, Svabald, și astăzi în estul regiunii Honshu din Japonia.

La nivelul lunii mai, până astăzi, au fost înregistrate, cel puțin câte un cutremur pe zi, inclusiv în cea mai activă zonă seismică din România, în Vrancea. dar și în Muntenia, aici fiind înregistrat pe 3 mai un cutremur cu magnitudinea de două grade. Un alt cutremur, de 2,2 grade, a fost înregistrat la Iași pe data de 7 mai 2022. Relativ, cel mai puternic cutremur al acestei luni, a avut loc tot în Vrancea, pe 11 mai, cu o magnitudine de 4,2 grade pe scara Richter.