25 iun. 2020 | 09:48

Cutremur pe scena politică. Ludovic Orban, înlocuit. Cine ar putea fi noul premier (SURSE Antena 3)

News
Cutremur pe scena politică. Ludovic Orban, înlocuit. Cine ar putea fi noul premier (SURSE Antena 3)
Ludovic Orban ar putea fi înlocuit prin moțiune de cenzură. Cine vine premier de la PSD. Sursa foto: INQUAM/Catalin Urdoi

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunţat că va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, imediat ce starea de alertă va luat sfârşit. Susţinut de ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, demersul PSD pare că va avea sorţi de izbândă, iar social-democrații se gândesc deja la numele viitorului premier al României.

Ludovic Orban ar putea fi înlocuit prin moțiune de cenzură. Cine vine premier de la PSD

Potrivit unor surse citate de Antena 3, cel mai vehiculat nume pentru preluarea conducerii Gvernului este cel al lui  Sorin Grindeanu. Această variantă pare cea preferată de cei mai mulți dintre social-democrați, însă nu și de liderul partidului, Marcel Ciolacu.

Unele voci din partid spun că cel care trebuie să-și asume această funcție ar fi chiar Marcel Ciolacu, care și-ar consolida astfel și conducerea PSD. Liderul social-democraților ar fi de acord să devină noul premier al României, potrivit acelorași surse din PSD.

Ludovic Orban ar putea fi înlocuit prin moțiune de cenzură. Cine vine premier de la PSD

Ludovic Orban ar putea fi înlocuit prin moțiune de cenzură. Cine vine premier de la PSD

Ciolacu i-a propus lui Klaus Iohannis un guvern de uniune națională, dar a fost refuzat

Invitat la TVR marți seara, Ciolacu a fost întrebat dacă el va fi propunerea de premier din partea partidului său, în cazul în care Guvernul Orban va pica, însă președintele PSD a evitat să ofere un răspuns clar.

”O să discutăm în interior. Haideţi să depunem moţiunea – am anunţat că o depunem, e o certitudine, indiferent ce spun anumiţi colegi sau analişti, că sunt eu înţeles -, asta e treaba opoziţiei, să depună moţiune de cenzură. Categoric, în momentul în care va trece moţiunea, PSD va avea o alternativă şi un program economic, pe termen scurt, până la alegeri, coerent şi explicat atât preşedintelui, cât şi românilor”, a spus Ciolacu.

Alte nume vehiculate de social-democrați pentru funcția de premier al României sunt Gabriela Firea și Eugen Teodorovici.

Marcel Ciolacu a mai prezentat o variantă interesantă, în cadrul aceleiași emisiuni de la TVR, unde a fost invitat, cea a Guvernului de uniune națională, respinsă însă de președintele Klaus Iohannis.

„Am mers la preşedinte şi am propus un guvern de uniune naţională. Părerea mea e că era cea mai bună soluţie, la acel moment, pe o perioadă limitată, toate forţele politice să-şi asume această pandemie, epidemie şi toate eforturile. Credibilitatea ar fi fost cu totul alta; toată lumea trăgea în aceeaşi direcţie şi chiar îi ofeream un confort preşedintelui. Marea problemă a guvenului în acest moment e că nu mai au niciun fel de credibilitate”, a insistat Marcel Ciolacu.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro