28 mart. 2024 | 12:22

Două cutremure în Moldova, 28 martie 2024. Unde s-au produs și ce magnitudine au avut

News
Două cutremure în Moldova, 28 martie 2024. Unde s-au produs și ce magnitudine au avut
Un cutremur s-a produs, joi dimineață, 28 martie 2024, într-o zonă neobișnuită din România. Ce magnitudine a avut.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat joi dimineață, 28 martie 2024, producerea unui cutremur încadrat la categoria II de intensitate într-o zonă neobișnuită a țării. Ce informații se cunosc până la momentul redactării acestui material.

Al doilea cutremur în Moldova, joi, 28 martie 2024

UPDATE 28 martie 2024, ora 12:20: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat producerea unui alt cutremur în regiunea Moldova, la scurt timp după cel ce a avut loc în jurul orei 08:40.

„În ziua de 28 martie 2024, la ora 10:18:07 (ora locală a României), s-a produs în Moldova, Bacău un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 5.3 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45 km V de Bacău, 56 km S de Piatra Neamț, 71 km SV de Roman, 75 km NE de Sfântu-Gheorghe”, este mesajul publicat pe specialiștii INCDFP pe site-ul instituției.

Știre inițială

Cutremur într-o zonă neobișnuită din România, joi dimineață, 28 martie 2024

Joi, 28 martie 2024, în primele ore ale zilei s-a produs un cutremur neobișnuit pentru tiparul de activitate seismică înregistrat în țara noastră. O zonă din nordul României a fost supusă unor mișcări de plăci tectonice încadrate la categoria II de intensitate.

Specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au anunțat producerea seismului în Neamț, regiunea Moldova, la ora 08:40 cu aproximație. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 12,9 kilometri, potrivit măsurătorilor efectuate manual.

Anunțul specialiștilor de la INCDFP

„În ziua de 28 martie 2024, la ora 08:36:51 (ora locală a României), s-a produs în Moldova, Neamț un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 12.9 km”, este anunțul făcut de specialiștii INCDFP, pe site-ul oficial al instituției.

În apropierea căror orașe a avut loc cutremurul din Neamț, regiunea Moldova

Cutremurul de la Neamț, din regiunea Moldova a înregistrat o intensitate la scara II, prezentând impact local simțit, potrivit INCDFP. Fenomenul a fost încadrat ca fiind de suprafață, producându-se în apropierea următoarelor orașe:

  • 20 km V de Piatra Neamț;
  • 65 km V de Roman;
  • 76 km NV de Bacău;
  • 78 km S de Suceava.

De altfel, specialiștii au primit patru mărturii potrivit cărora cutremurul de joi dimineață, 28 martie 2024, a fost simțit în Ștefăneștii de Jos.

Penultimul seism s-a produs în zona vulnerabilă Vrancea, în miez de noapte

În urmă cu patru zile, mai exact pe 24 martie 2024, la ora 03:33, în zona seismică Vrancea a avut loc un al cutremur. Acest teritoriu este deseori marcat de activitate seismică intensă. Seismul de duminică a avut loc la Buzău, înregistrând o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter.

Mișcarea plăcilor tectonice a fost măsurată de specialiștii INCDFP la o adâncime de 147 de kilometri, în apropierea mai multor orașe, după cum urmează: 57 km SE de Sfântu-Gheorghe, 59 km NV de Buzău, 61 km V de Focșani, 62 km E de Brașov, 77 km NE de Ploiești.

A mai avut loc un cutremur pe 23 martie 2024, în Moldova

În altă ordine de idei, pe 23 martie 2024, în jurul orei 11:00, un seism de magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter s-a produs în Bacău, în regiunea Moldova, la o adâncime de 5,5 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57 km SV de Bacău, 60 km NE de Sfântu-Gheorghe, 71 km S de Piatra Neamț, 86 km SV de Roman, 87 km NE de Brașov, 93 km NV de Focșani.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Capital.ro
Ingredientul banal care îți face mobila din bucătărie să strălucească. Trucuri pentru curățenia de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro