Cutremur în România, joi seară. Seismul important a fost resimţit în mai multe oraşe
Cutremur în România! În cursul acestei seri, de 2 noiembrie, confom INFP, a avut loc un nou cutremur pe teritoriul României. Citește mai departe și află unde a fost resimțit și care a fost intensitatea acestuia. În aceeași măsură, în Europa au fost câteva seisme importante, află unde.
Cutremur în România, joi seară, în zona Munteniei
În jurul orei 21:31:07, confom INFP, a avut loc un nou cutremur în România în această seară. Datele precziează că sesimul a fost resimţit în mai multe oraşe, mai ales în zona Munteniei, iar cel mai bine a fosts simțit pe raza județului Ialomița.
Vezi și: Fenomen bizar în România. Ce se va întâmpla cu Luna, pe 31 octombrie. Mai avem puțin!
INFP mai precizează că seismul a avut o magnitute slabă, de 3,3 grade pe scara Richter, iar adâncimea la care s-a produs acesta a fost de 150 de km.
Două seisme în aceeași zi, în Vrancea și Maramureș
De pe site-ul INFP aflăm că pe data de 30 octombrie a.c, în două situații am avut parte de alte 2 seisme. Primul a avut loc în zona seismică Vrancea, în jurul orei 7 dimineața, cu o magnitudine de 2,2 și la o adâncime de 21.9 km.
Citește despre: Panică în Sicilia, după erupţia vulcanului Etna. Un aeroport a fost deja închis
Cel de-al doilea, tot în cursul zilei de 30 octombrie, la ora 10:45 dimineața, a avut loc în Maramureș, în zona localității Satu-Mare. Seismul de aici a avut, conform INFP, o magnitudine de 2,5 grade și s-a produs la o adâncime de 5.1 km.
Oamenii de știință spun că a crescut activitatea seismică
Pe 27 octombrie a.c., un roi seismic a lovit peninsula Reykjanes din sud-vestul Islandei, cu peste 5.500 de cutremure mici în ultimele trei zile, ceea ce ridică perspectiva unei erupții vulcanice.
Află despre: Cutremur major în Italia. Oamenii au ieșit panicați din case, ce magnitudine a avut seismul
Islanda, situată între plăcile tectonice eurasiatică și nord-americană, printre cele mai mari de pe planetă, este un punct fierbinte seismic și vulcanic, deoarece cele două plăci se deplasează în direcții opuse.
„Aceste cutremure sunt un semnal de alarmă, o parte a unei povești pe termen mai lung care ne arată că știm că intrăm într-o fază de acumulare pentru următoarea erupție [vulcanică]”, a declarat șeful diviziei de servicii și cercetare a IMO, Matthew Roberts, conform The Guardian.
În timp ce cutremurele se produc zilnic în această țară, ultimul roi a fost mai extins decât de obicei, a declarat vineri biroul meteorologic al Islandei (IMO).
Cutremurele au avut originea la o adâncime de până la 5 km și au fost cauzate de o acumulare de magmă pe termen lung care a acumulat presiune și care acum se deplasează încet spre suprafața Pământului, a adăugat el.
Află și: Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
La începutul acestui an, un vulcan a erupt într-o parte nelocuită a peninsulei Reykjanes după o activitate seismică intensă, al treilea eveniment de acest fel în regiunea situată la sud-vest de capitala Reykjavik, începând din 2021.
O a patra erupție ar putea fi acum în curs de dezvoltare, a declarat OMI, deși prezicerea momentului în care se produc erupțiile vulcanice este dificilă.