19 mart. 2023 | 10:44

Cutremur duminică dimineața, în România. Ce magnitudine a avut seismul, ce spun specialiștii

News
Cutremur duminică dimineața, în România. Ce magnitudine a avut seismul, ce spun specialiștii
Cutremur duminică dimineața, în România

România s-a zguduit din nou în această dimineață. Un alt cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 7:45, la o adâncime de 134 km. Iată ce magnitudine a avut mișcarea tectonică.

Un nou cutremur în România, duminică dimineață

În dimineața zilei de duminică, 19 martie, a avut loc un nou cutremur în țara noastră. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la ora 7:45, la o adâncime de 134 km.

Mișcarea tectonică a fost catalogată de către Institutul Național pentru Fizica Pământului ca fiind de categorie slabă, cu o magnitudine de 2.5 grade pe scara Richer.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47 km V de Focșani, 56 km N de Buzău, 67 km SE de Sfântu-Gheorghe, 76 km E de Brașov, 87 km NE de Ploiești.

Un cutremur de aproape 7 grade a zguduit statul Ecuador, sâmbătă, 18 martie

A fost o zi neagră pentru locuitorii statului Ecuador. Cetățenii statului latinoamerican au trecut prin momente cumplite, după ce s-au confruntat cu un seism foarte puternic sâmbătă, 18 martie.

Seismul s-a produs la ora locală 12:12 (19:12 ora României) şi a avut o magnitudine de 6,8 pe scara Richter, la o adâncime de 66,4 km potrivit U.S. Geological Survey (USGS). Mișcarea tectonică s-a produs într-o regiune de coastă a Ecuadorului, la aproximativ 10 km de oraşul Balao, din provincia Guayas, a fost resimțit și în nordul statului Peru, fiind urmată de o replică de 4,8 grade.

Imaginile surprinse de către oamenii din zonă sunt pur și simplu înfricoșătoare. Zeci de clădiri au devenit, în doar câteva secunde, niște simple ruine.

Potrivit informațiilor din presa internațională, o clădire care se afla pe malul apei s-a prăbușit, fiind surprinsă în filmările martorilor din zonă. Centrul de avertizare în caz de tsunami din Statele Unite ale Americii a indicat că nu există ameninţare de producere a unui astfel de fenomen.

Bilanțul victimelor, în continuă creștere

Potrivit informațiilor, cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 380 au fost rănite, în urma seismului puternic care a provocat daune structurale mai multor case, şcoli şi centre medicale.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro