Cursul BNR pentru 5 mai 2020. Stabilitate sau leul pierde teren?

Cursul BNR pentru 5 mai 2020. Stabilitate sau leul pierde teren?

Bănca Națională a României (BNR) a emis un nou curs valutar pentru ziua de marți, 5 mai 2020. Ce evoluție au avut monedele de circulație internațională și Indicele ROBOR în ultima vreme?

Cursul BNR pentru marți, 5 mai 2020

Banca Națională a României a publicat, astăzi 4 mai 2020, un nou curs valutar! Vor rămâne noile cotații leu – euro în trendul descendent sau vom avea iar o creștere a monedei europene în raport cu leul românesc. Rămâne să aflăm datele exacte în rândurile de mai jos. Cotațiile sunt publicate de BNR, în fiecare zi, la ora 13:00, pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României.

Curs valutar BNR pentru: Euro

1 Euro =  4,8290 Lei (scăzut cu ‭-0.0097 Lei)

Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea de 4.8421 Lei, alături de o variație negativă de -0.0004 Lei.

Curs valutar BNR pentru: Dolar

1 Dolar = 4,4515 Lei (scăzut cu + 0.0275 Lei)

Un dolar a avut în cursul precedent valoarea totală de 4.4541 Lei, alături de variația negativă de -0.0049 Lei.

Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină = 5,5397 Lei (crescut cu +0.0374 ‬ Lei)

Stabilitate sau leul pierde teren?

Actuala criză, epidemiologică și economică, influențează negativ raportul monedei naționale în raport cu cele mai importante monede de schimb, iar asta se vede în ”exercițiul” de creștere a valorii monedei europene la casele de schimb, dar și pe bursele financiare. BNR a încercat și încearcă în continuare să echilibreze piața monetară, dar nu depinde în totalitate de aceasta, ținând cont de impactul negativ pe care îl are deficitul bugetar actual.

 

Cursul BNR pentru 5 mai 2020. Stabilitate sau leul pierde teren?
Cursul BNR pentru 5 mai 2020. Stabilitate sau leul pierde teren?

Indicele ROBOR la 3 luni

Astăzi, indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat la nivelul de 2.5%, ROBOR la 6 luni a ajuns la 2.57%, iar cel calculat la 12 luni a ajuns la 2.63%, conform informaţiilor publicate de BNR.

„Pentru fiecare scadență în parte, ROBOR se calculează ca media aritmetică a ultimelor rate cotate de fiecare dintre cele 10 bănci participante la fixing, pentru depozitele atrase cu 15 minute înainte de publicare, după ce au fost eliminate extremele maxime și minime. În ceea ce privește băncile participante, lista cu cele mai performante 10 instituții bancare se modifică la fiecare 6 luni. Dintre indicii ROBOR amintiți mai sus, cel mai importanți pentru populație este ROBOR 3M, pentru că după el se calculează rata pentru creditele Prima Casă. Pentru celelalte tipuri de împrumuturi, ROBOR a fost înlocuit cu IRCC“, potrivit financer.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI