Se întâmplă cu Leul în această dimineaţă. Care este cursul valutar la casele de schimb acum
Care este cursul valutar la casele de schimb acum? Ieri euro a mai prins curaj in fața monedei românești, ajungând pe plus, cu 0.0169 unități mai mult, decât ziua precedentă. De altfel, toate monedele de schimb importante au avut o valoare pozitivă, în raport cu leul. ROBOR la trei luni a scăzut ieri, având o cotă de 7.91, la fel și cel la șase luni. De cealaltă parte, bursele europene au închis în scădere după o inflație peste așteptări în SUA, valoarea Stoxx 600 scăzând cu 1,5%. Rămâne să vedem noul curs valutar BNR pentru 14 septembrie 2022, și să aflăm ce se întâmplă cu Leul în această dimineaţă?
Ziua de 13 septembrie, zi cu ghinion pentru bursele europene
Indicele pan-european Stoxx 600 a închis cu 1,5% mai jos, după ce anterior crescuse cu peste 0,5%. Acțiunile din sectorul comerțului cu amănuntul și cele din sectorul tehnologic au scăzut cu 3,2% și au condus pierderile, în timp ce majoritatea sectoarelor și bursele majore au alunecat pe roșu.
Inflația indicelui prețurilor de consum (IPC) din Statele Unite a crescut cu 0,1% în luna august și cu 8,3% pe an, a anunțat marți Biroul de Statistică a Muncii, sfidând așteptările economiștilor potrivit cărora inflația globală ar urma să scadă cu 0,1% de la o lună la alta. IPC de bază, care exclude costurile volatile ale alimentelor și energiei, a urcat cu 0,6% față de iulie și cu 6,3% față de august 2021.
Situația a alimentat și mai mult pariurile de pe piață că Rezerva Federală a SUA va rămâne agresivă în înăsprirea politicii monetare. Raportul privind inflația a fost unul dintre ultimele date privind inflația pe care Fed le va vedea înainte de ședința din septembrie, în cadrul căreia se așteaptă ca banca centrală să ofere a treia majorare consecutivă a ratei dobânzii cu 0,75 puncte procentuale, într-un efort de a combate inflația ridicată.
Președintele Fed, Jerome Powell, a reiterat săptămâna trecută că este ferm angajat să reducă inflația, în pofida îngrijorării că majorările agresive și persistente ale ratelor dobânzilor ar putea înclina economia spre recesiune.
Cursul valutar al zilei de 14 septembrie 2022. Care este cursul valutar la casele de schimb acum
Astăzi avem un nou curs, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu moneda europeană și rubla rusească în contextul actualei situații economico-geo-politice.
Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.
Curs valutar BNR pentru 14 septembrie 2022: Euro
1 euro = 4,9247 Lei (+0.0031 Lei)
Un euro are cursul prezentat la valoarea de 4,9247 Lei, alături de o variație pozitivă de +0.0031 Lei.
Curs valutar BNR pentru 14 septembrie 2022: Dolar
1 dolar = 4,9217 Lei (0.0793 Lei)
Un dolar are cursul prezentat la valoarea de 4,9217 Lei, alături de o variație pozitivă de +0.0793 Lei.
Curs valutar BNR pentru 14 septembrie 2022: Lira sterlină
1 liră =5,6857 Lei (+0.0166 Lei)
O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de 5,6857 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0166 Lei.
Principalii indici bursieri din Marea Britanie au scăzut marți
Principalii indici bursieri din Marea Britanie au scăzut marți, reflectând sentimentul slab de pe Wall Street. Scăderea vine în condițiile în care datele privind inflația din SUA, au generat temeri.
Majoritatea sunt legate de creșteri mai mari ale dobânzilor pentru a compensa creșterea prețurilor. Indicele blue-chip FTSE 100 a scăzut cu 1,2% și a întrerupt o serie de trei ședințe de câștiguri, în timp ce indicele FTSE 250, axat pe piața internă, a scăzut cu 1,8%.
Indicii se aflau deja pe un teren șubred după ce datele de marți au semnalat o slăbire a pieței muncii din Marea Britanie, chiar dacă rata șomajului a scăzut la cel mai scăzut nivel din 1974.
China culege profituri energetice în timp ce Occidentul se ferește de livrările rusești
Banca centrală din Rusia anunță că va se vor înregistra pierderi mari, mai ales pe piața exporturilor de petrol. Pierderile vine și pe fondul câștigării a tot mai mult teren din partea Chinei.
În acest an, China cumpără din ce în ce mai multe și mai puțin costisitoare surse de energie din Rusia. Prin aceste achiziții China beneficiază de o scădere a achizițiilor europene exact când Beijingul are cea mai mare nevoie de ele, în timp ce criza din Ucraina împinge Moscova să caute piețe alternative.
Cooperarea în creștere, care va fi aprofundată și mai mult odată cu întâlnirea președintelui chinez Xi Jinping cu președintele rus Vladimir Putin, care va avea loc joi în Uzbekistan, este un avantaj pentru ambele țări.
Citește și: Rusia și costul invaziei asupra Ucrainei: rubla a devenit o hârtie fără valoare
Curs valutar BNR pentru 14 septembrie 2022: Rubla rusească
1 rublă = 0,0824 Lei (+0.0016 Lei)
O rublă are cursul prezentat la valoarea de 0,0824 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0016 Lei.
Indicele ROBOR stabilit de BNR pe 14 septembrie 2022
Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a crescut față de ziua anterioară, după cum urmează:
- Indicele ROBOR la o lună: 7.06
- Indicele ROBOR la trei luni: 7.91
- Indicele ROBOR la șase luni: 8.06
- Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 8.22