06 sept. 2023 | 13:37

Curs valutar BNR, 6 septembrie 2023. La ce valoare a ajuns euro

Economic
Curs valutar BNR, 6 septembrie 2023. La ce valoare a ajuns euro

Curs valutar miercuri, 6 septembrie 2023. Banca Națională a României (BNR) a emis miercuri, 6 septembrie, la ora 13:00, cursul pentru valutele principale. Află în rândurile de mai jos ce nivel au atins euro, dolarul, precum și alte valute importante.

Curs valutar miercuri, 6 septembrie 2023

BNR vine cu vești noi privind evoluția principalelor valute în România. Se întâmplă după ce, în urmă cu o zi, moneda europeană a înregistrat variație pozitivă, atingând valoarea de 4,9491. Află cum a evoluat moneda europeană în rândurile de mai jos, potrivit raportului publicat la ora 13:00!

BNR a emis miercuri, 11 septembrie, un nou curs valutar. Reprezentanții instituției bancare fac publice aproape zilnic informații privind evoluția euro, a dolarului, precum și a rublei rusești, date fiind circumstanțele economico-geo-politice actuale.

Curs valutar BNR pentru 6 septembrie 2023: euro

1 euro = 4,9615 lei

Un euro are cursul prezentat la valoarea de 4,9615 lei, alături de o variație pozitivă de +0.25%.

Curs valutar BNR pentru 6 septembrie 2023: dolar

1 dolar = 4,6240 lei

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de 4,6240 lei, alături de o variație negativă de +0.47%.

Curs valutar BNR pentru 6 septembrie 2023: liră sterlină

1 liră sterlină = 5,7643 lei

Curs valutar BNR pentru 6 septembrie 2023: rublă rusească

1 rublă rusească = 0,0471 lei

Ce se întâmplă cu rata inflației

În altă ordine de idei, după aproape doi ani de zile în care a depășit pragul de zece procente, indicele inflației a coborât, luna trecută, până la 9,6%. Totuși, specialiștii arată că nivelul se menține mult peste cel mediu raportat în cadrul comunității Uniunii Europene. România ocupă poziția 8 în topul țărilor cu cea mai mare inflație, potrivit raportului Eurostat din luna mai.

În luna aprilie, rata inflației a atins un nivel de 11,20%, coborând de la maximul de 16,8%, raportat pentru luna noiembrie. Cele mai mari scăderi de prețuri au fost înregistrate în domeniul energetic, mai exact la combustibili. În luna mai, rata inflației a atins un nivel de 9,6%. BNR a oferit informații actualizate privind inflația din România.

Mediul inflaționist, în țara noastră, este unul tranzitoriu, au explicat specialiștii BNR. Astfel, în a doua jumătate a anului 2024, există posibilitatea de a înregistra un indice al inflației sub 5%.

„Avem evoluții negative la combustibili (trimestrial), adică descreștere a prețurilor. Prețurile la pompă sunt rezonabile comparativ cu ce am avut anul trecut. Cotațiile materiilor prime și-au continuat corecția, cu beneficii pe lanțurile de producție”, a transmis recent guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a abordat, într-o conferință de presă, și problema atragerii de fonduri europene. Banii europeni sunt esențiali, potrivit lui Mugur Isărescu, fiindcă ajută și din punct de vedere al inflației, dar și al finanțării deficitului de cont curent și al creșterii economice.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
Lacomii care își umplu farfuriile cu vârf la All Inclusive, obligați să mănânce tot sau primesc amendă
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Românii nu se mai pot pensiona. Care sunt noile condiții
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Asasinat prin otrăvire. S-a aflat adevărul despre PUTIN: Îi plăcea să...
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro