Curs valutar BNR 20 octombrie. Euro a avut o creștere surprinzătoare

de: Corina Oprea
20 10. 2023

Curs valutar BNR 20 octombrie. Cursul valutar de astăzi a fost actualizat la ora 13.00, iar Banca Națională a României a transmis noile valori. Evoluția euro a fost, așa cum se așteptau specialiștii, una spectaculoasă. După ce a crescut toată săptămâna, vineri a surprins din nou.

Curs valutar EURO 20 octombrie

Noile valori de azi, 20 octombrie, au fost transmise de BNR. Cursul valutar de azi va fi valabil până luni, pe parcursul weekend-ului, având în vedere că vinerea are loc ultima ședință bancară a săptămânii.

Euro a încheiat săptămâna cu o altă creștere, așa cum a și început-o. În fiecare zi, moneda unică europeană a înregistrat o majorare, reușind astăzi să ajungă la valoarea de 4.9734 lei, valoare valabilă până la ședința bancară de săptămâna viitoare.

Specialiștii sunt tot mai încrezători în ceea ce privește evoluția euro până la sfârșitul acestui an. Dacă nu va ajunge la 5 lei până în decembrie, în vara noului an chiar ar putea să depășească această valoare.

Curs valutar dolar american 20 octombrie

Dolarul american nu a mai avut parte de același succes astăzi. Dacă ieri, un dolar american costa 4.7177 lei, pe 20 octombrie a avut parte de o scădere ușoară. Astfel, azi valorează 4.6981 lei.

Vezi și: Euro digital este introdus la 1 noiembrie. Cine poate deține moneda și ce valoare are

Și lira sterlină a scăzut astăzi și a ajuns la 5.6914 lei. Cât despre francul elvețian, se menține pe poziții și a crescut ușor până la 5.2654 lei.

Probleme economice în domeniul afacerilor

În ultimul timp, din ce în ce mai multe companii din România iau decizia de a-și revizui și optimiza modul în care își desfășoară activitățile. Aceste eforturi se concentrează pe îmbunătățirea gestionării fluxurilor logistice și financiare în cadrul firmelor.

Această tendință indică faptul că mediul de afaceri românesc se pregătește pentru o perioadă dificilă, în special în ceea ce privește așteptările pentru anul 2024, care este marcat de o anumită incertitudine.

Analiza realizată de Sierra Quadrant sugerează că multe companii din țară încearcă să-și adapteze operațiunile pentru a face față provocărilor și schimbărilor din mediul economic.

Acest lucru poate include revizuirea modului în care materiile prime sunt achiziționate și gestionate, optimizarea rutelor de transport și a stocurilor, dar și o mai mare atenție acordată gestionării resurselor financiare.

Te-ar putea interesa și: Alerta dată de Banca Mondială. Ce se întâmplă cu economia globală, România este vizată

Toate aceste măsuri au ca scop asigurarea că firmele sunt mai rezistente la incertitudinea economică ce se profilează în următoarea perioadă. Situația ar fi aproape ca cea de după pandemie.

În esență, aceste eforturi de restructurare reflectă dorința companiilor de a se adapta la o conjunctură economică imprevizibilă și de a se asigura că sunt pregătite pentru eventuale dificultăți în anul 2024. Este o măsură proactivă pentru a-și proteja afacerile și a rămâne competitive într-un mediu economic în schimbare.

„Sunt zeci de firme care, confruntate cu probleme în relaţia cu partenerii de afaceri, au înţeles că, în cadrul unor planuri de restructurare bine definite, îşi pot salva afacerile.

Decât să declari insolvenţa, să intri în furcile caudine ale percepţiei negative investiţionale, mai bine discuţi cu creditorii, alegi o firmă specializată în zona restructurării şi împreună creaţi un plan de business predictibil, realist, care să ducă la evitarea falimentului şi la însănătoşirea afacerii”, a explicat Ovidiu Neacşu, partener coordonator Sierra Quadrant.