Curs BNR pentru miercuri, 5 mai 2021. Care este evoluția Indicelui ROBOR?

Curs BNR pentru miercuri, 5 mai 2021. Care este evoluția Indicelui ROBOR?
Curs BNR pentru miecuri, 4 mai

Specialiștii de la Banca Națională a României vin cu un nou curs valutar. Află care sunt cotațiile de azi, 5 mai, pentru monedele de circulație internațională! Care a fost evoluția Indicelui ROBOR din ultima perioadă?

Curs BNR pentru miercuri, 5 mai 2021

Specialiștii aduc un nou curs valutar pentru azi, 4 mai. Noile cotații pentru monedele de circulație internațională precum: dolar, euro, liră sterlină sau franc elvețian urmează să apară pe site-ul oficial al BNR în jurul orelor 13:10, dar și aici. Până atunci, iată evoluția monedelor și a Indicelui ROBOR!

Indicele ROBOR nu a marcat nicio altă modificare în cazul calculului la 3 luni, 6 luni sau 12 luni. Acesta a rămas astfel la procentele indicate în cursul anterior precum (în ordinea menționată): 1.59%, 1.68%, 1.75%.

  • Măsurile BNR în contextul pandemic

-măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.
-măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.
-măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.
măsuri operaționale (Sursa: bnr.ro)

Curs BNR pentru: EURO

1 Euro – 4.9254 Lei

Moneda Euro a înregistrat în cursul indicat anterior de către Banca Națională a României valoarea totală de 4.9256 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0009 Lei.

Curs BNR pentru: Dolar

1 Dolar – 4.1035 Lei

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.1011 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0390 Lei, conform datelor din cadrul Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină – 5.7030 Lei

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.6937 Le, alături de variația pozitivă de +0.0237 Lei, arată cele inficate în cursul din ziua precedentă de către Banca Națională a României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI