Curs BNR pentru marți, 4 mai 2021. Cât indică moneda Euro azi?

Curs BNR pentru marți, 4 mai 2021. Cât indică moneda Euro azi?
Curs BNR pentru marți, 4 mai 2021. Iată noile cotații!

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru azi, 4 mai. Iată care sunt cotațiile monedelor de circulație internațională și care a fost evoluția din ultima perioadă a Indicelui ROBOR!

Ccurs BNR pentru marți, 4 mai 2021

Specialiștii din cadrul Băncii Naționale a României au emis noi valori pentru monedele de circulație internațională din prim-plan precum: euro, dolar, liră sterlină și franc elvețian. Noile cotații urmează să apară pe pagina oficială a BNR, dar și aici, în jurul orelor 13:10. Până atunci, iată evoluția inidicelui ROBOR și a monedelor menționate anterior!

Indicele ROBOR calculat la 3 luni nu a avut parte de nicio modificare, rămânând astfel la valoarea de 1.59%. Cel calculat la 6 luni a rămas și el la 1.68%, procent prezentat și în cursul anterior, lucru care s-a întâmplat și în cazul indicelui ROBOR calculat la 12 luni, care a rămas la 1.75%.

„Trecutul băncii centrale a României, la fel de greu încercată ca destinul nostru naţional, a dovedit în repetate rânduri capacitatea BNR de a-şi adapta misiunea la realităţi economice dificile. În perioada interbelică, BNR a avut un rol esenţial în refacerea economică a ţării.

În acelaşi timp, a gestionat provocarea unificării monetare pe teritoriul întregii Românii şi efectele Marii Depresiuni din 1929. În anii celui de-Al Doilea Război Mondial, banca centrală a finanţat costurile acţiunilor militare ale României şi, totodată, a luat măsuri pentru temperarea inflaţiei”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis din pandemie.

Curs BNR pentru: Euro

1 Euro – 4.9256 Lei (variația pozitivă +0.0009 Lei)

Euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.9247 Lei, alături de variația negativă de -0.0023 Lei, conform Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: Dolar

1 Dolar – 4.1011 Lei (variația pozitivă +0.0390 Lei)

Dolarul a avut în cursul precedent valoarea totală de 4.0621 Lei, alături de variația negativă de -0.0206 Lei, conform Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină – 5.6937 Lei (variația pozitivă +0.0237 Lei)

Lira sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.6700 de Lei, alături de variația negativă de -0.0004 de Lei, arată Banca Națională a României.

Detalii despre credite

„Noul scenariu relevă o modificare a perspectivei inflației în raport cu proiecția precedentă, în condițiile în care traiectoria actualizată a ratei anuale prognozate a inflației este revizuită semnificativ în sens ascendent pe termen scurt și într-o mai mică măsură pe ultimul segment al orizontului proiecției. Astfel, rata anuală a inflației este așteptată să crească treptat, sub impactul șocurilor pe partea ofertei, pentru că după o amplă corecție descendentă în debutul anului viitor, să urce din nou și să rămână ușor deasupra punctului central al țintei, pe fondul redeschiderii mai devreme a deviației pozitive a PIB și al creșterii ulterioare lente a acesteia”
Comunicat Banca Națională a României

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI