Curs BNR pentru 9 septembrie 2021. Cât costă euro

Curs BNR pentru 9 septembrie 2021. Cât costă euro
Curs BNR pentru 9 septembrie

Specialiștii de la Banca Națională a României au venit cu un nou curs valutar. Care sunt valorile totale de azi pentru: euro, dolar și liră sterlină? Ai mai jos și evoluția Indicelui ROBOR.

Curs valutar BNR pentru 9 septembrie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru ziua de joi, 9 septembrie. Noile valori totale ale monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar și liră sterlină vor fi actualizate în jurul orelor 13:10.

Până atunci, ai mai jos evoluția acestora din cursul anterior, dar și modificările din dreptul Indicelui ROBOR. Indicele ROBOR calculat la 3 luni a rămas la 1.61%, lucru care s-a întâmplat și în dreptul calculelor la 6 și 12 luni unde nu s-a schimbat nimic. Acestea au rămas la 1.73% și respectiv 1.82%.

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9482 Lei (variația pozitivă +0.0003 Lei)

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat valoarea totală de 4.9479 Lei în dreptul monedei euro, alături de variația negativă de -0.0009 Lei.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.1824 Lei (variația negativă -0.0058 Lei)

Moneda dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.1882 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0189 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.7796 Lei (variația pozitivă +0.0162)

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat valoarea totală de 5.7634 de Lei în cursul anterior în dreptul lirei sterline, alături de variația pozitivă de +0.0043 de Lei.

Leul românesc, singura monedă din Europa care se depreciază

Leul și-a accelerat tendința de depreciere în ultima săptămână, iar motivul este instabilitatea politică internă. Specialiștii au indicat modificări din dreptul monedei pe fondul tensiunilor interne. Punctul slab al leului românesc este adâncit astfel de criza politică ce ar putea să culmineze cu destrămarea în cele din urmă a alianței de guvernare.

„Cursul de schimb a atins un nou nivel record, EUR/RON tranzacţionându-se la Bucureşti în jur de 4.95 la ora 15.15. Reperul BNR – referinţa oficială – este şi el un nou maxim istoric: 4.9488. Situaţia din piaţa valutară reflectă o preocuparea indusă de ambianţa politică actuală.

Instabilitatea guvernamentală ar putea pune presiune sporită pe valoarea leului, şi, în condiţiile actuale, ar putea ajuta la devansarea momentului de atingere sau chiar depăşire a pragului de 5 lei pentru un Euro. Înregistrăm, probabil, o prezenţă hotărâtă a băncii centrale pentru a ”netezi” anumite influenţe pe curs, însă tendinţa descendentă nu este simplu de oprit.

Se poate întâmpla o suprapunere a unor factori sezonieri (începutul toamnei tinde să aibă conotaţii mai puţin favorabile leului) cu noi îngrijorări de ordin economic (efectul situaţiei logistice şi al dinamicii preţurilor, răspândirea rapidă a numărului de cazuri noi ce ar putea până la urmă impune măsuri restrictive) şi, iată, şi mai vizibil, în plan politic”
Claudiu Cazacu, consultant în cadrul casei de brokeraj XTB Romania

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI