08 feb. 2022 | 07:54

Curs BNR pentru 8 februarie. Cât costă euro azi

Curs Valutar
Curs BNR pentru 8 februarie. Cât costă euro azi
Curs BNR pentru azi

Specialiștii de la Banca Națională a României vor emite un nou curs valutar pentru monedele precum: dolar, euro sau liră sterlină. Acestea au avut o evoluție incredibilă cel puțin în ultimele zile. Cât de mult s-au schimbat și care este evoluția euro în tot acest timp? Ce modificări a avut Indicele ROBOR? Iată datele specialiștilor pentru ultimele zile și modificările monedelor importante.

Curs BNR pentru azi, 8 februarie

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs BNR pentru cotațiile de circulație internațională precum: euro, liră sterlină sau dolar. Indicele ROBOR calculat la 3 luni a crescut cu +0.08, ajuns astfel la 3.19%. De asemenea, cel calculat la 6 luni a crescut și el cu +0.05, ajuns la 3.33%, iar cel calculat la 12 luni s-a mărit cu +0.05, ajuns astfel la 3.45%.

  • Schimbările ROBOR

„ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: Euro

1 euro – 4.9458 Lei (variația negativă -0.0002 Lei)

Un euro a avut valoarea de 4.9460 Lei, alături de variația negativă de -0.0002 Lei, conform specialiștilor de la BNR.

Curs BNR pentru: Dolar

1 dolar – 4.3306 Lei (variașia pozitivă +0.0005 Lei)

Un dolar a avut cotația de 4.3301 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0148 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 liră sterlină – 5.8666 Lei (variația pozitivă +0.0189 Lei)

O liră sterlină a avut 5.8477 Lei, alături de variația negativă de 0.0034 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Inflație

Românii sunt îngrijorați de inflație și de creșterile incontrolabile de prețuri, dar cel mai mult de facturile cu care abia pot ține pasul. Nici alimentele nu-i lasă să își facă în liniște cumpărăturile. Anul acesta va mai fi cuprins de prețuri mari și de cumpene pentru toți românii.

La nivel european, inflația din zona euro a atins un nou record în ianuarie (5.1%), după ce în decembrie 2021 era de 5.0%. Conform datelor specialiștilor, tendința crescătoare va fi prezentă până spre mijlocul anului 2022.

„Prețurile la energie au crescut în principal atunci când s-a decis o accelerarea a trecerii la energie verde. Multe țări nu erau pregătite pentru lucrul acesta, iar ceea ce s-a văzut imediat a fost că nevoia de energie este mai mare decât capacitatea de producție.

Se va scumpi energia din surse poluante, mai ales că se introduc în mod agresiv aceste certificate verzi. Iar energia verde nu poate încă să suplinească renunțarea la energiile convenționale”, a mai explicat analistul economic Dragoș Cabat. (Sursa: românia.europaliberă.org)

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro