Curs BNR pentru 27 iulie 2021. Schimbările Indicelui ROBOR

Curs BNR pentru 27 iulie 2021. Schimbările Indicelui ROBOR
Curs BNR pentru 27 iulie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Ai mai jos evoluția acestora și schimbările din dreptul Indicelui ROBOR!

Curs BNR pentru 27 iulie 2021

Specialiștii de la BNR au emis un nou curs valutar pentru a indica schimbările cotațiilor. Valorile actualizate urmează să apară pe site-ul oficial al BNR și aici în jurul orelor 13:10. Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor de circulație internațională precum: dolar, euro sau liră sterlină și modificările apărute în dreptul Indicelui ROBOR.

Indicele calculat la 3 luni a ajuns la 1.51%, mărit cu +0.01, cel calculat la 6 luni a rămas la 1.65%, iar cel calculat la 12 luni a scăzut cu -0.01, ajuns la 1.75%, conform informațiilor specialiștilor din cursul prezentat anterior.

Detalii

-măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.

-măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.

-măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate.

Curs BNR pentru: Euro

1 Euro – 4.9194 Lei (variația negativă -0.0014 Lei)

Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.9208 Lei, alături de variația negativă de -0.0011 Lei, conform Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: Dolar

1 Dolar – 4.1766 Lei (variația pozitivă +0.0050 Lei)

Un dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea de 4.1716 Lei, alături de variația negativă de -0.0107 Lei, conform BNR.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină – 5.7550 Lei (variația pozitivă +0.0007 Lei)

O liră sterlină a avut în total valoarea de 5.7543 Lei, alături de variația pozitivă de + 0.0095 de Lei, mai arată specialiștii de la Banca Națională a României.

  • Cum intervine BNR pe piața valutară pentru a evita fluctuațiile mari?

„Datoria publică a României, care tocmai a ajuns la 50% din PIB, ar trebui să rămână sub 60% din PIB, poate chiar 55% din PIB, iar într-un timp rezonabil deficitul bugetar ar trebui să scadă sub 3% din PIB. Pentru reducerea datoriei şi a deficitului este nevoie de reformă, de creşterea veniturilor bugetare, de o disciplină a cheltuielilor, precum şi de evitarea tuturor excepţiilor la încasările bugetare”
Mugur Isărescu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI