Curs BNR pentru 25 martie 2021. Cât valorează euro azi

Curs BNR pentru 25 martie 2021. Cât valorează euro azi
Curs BNR pentru 25 martie?

Specialiștii de la Banca Națională a României vin cu noi cotații pentru ziua de joi, 25 martie. Iată care sunt noile valori ale monedelor de circulație internațională! Care a fost evoluția acestora în ultimele zile?

Curs BNR pentru joi, 25 martie

Leul a câștigat câteva poziții, precum au arătat valorile precedente, astfel s-a aflat în fața unor monede principale de schimb. România se află în momentul acesta pe minus, dar speră să se recupereze și să revină cel puțin pe linia de plutire după câte a trecut în cadrul crizei sanitare.

Indicele ROBOR a avut o evoluție firească în ultima perioadă. Cel calculat indica în cursul prezentat anterior 1.68%, cu o scădere de -0.01, cel calculat la 6 luni arăta 1.74%, indicând nicio schimbare, iar cel calculat la 12 luni a avut 1.75%, cu nicio modificare.

Noile valori ale monedelor de circulație internațională urmează să fie dezvăluite pe pagina oficială a BNR, dar și aici, în jurul orelor 13:15. Până atunci, ai mai jos vechile schimbări.

„Trecutul băncii centrale a României, la fel de greu încercată ca destinul nostru naţional, a dovedit în repetate rânduri capacitatea BNR de a-şi adapta misiunea la realităţi economice dificile. În perioada interbelică, BNR a avut un rol esenţial în refacerea economică a ţării.

În acelaşi timp, a gestionat provocarea unificării monetare pe teritoriul întregii Românii şi efectele Marii Depresiuni din 1929. În anii celui de-Al Doilea Război Mondial, banca centrală a finanţat costurile acţiunilor militare ale României şi, totodată, a luat măsuri pentru temperarea inflaţiei”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis din pandemie.

Curs BNR pentru Euro

1 Euro – 4.8864 Lei (variația negativă -0.0022 Lei)

Valoarea totală prezentată în cursul anterior ale monedei de circulație internațională euro a fost de 4.8886 de Lei, alături de variația negativă de -0.0002 de Lei.

Curs BNR pentru Dolar

1 Dolar – 4.1361 Lei (variația pozitivă +0.0013 Lei)

Conform cursului precedent, dolarul a avut valoarea totală de 4.1348 de Lei în cursul anterior, alături de variația de +0.0212 de Lei, arată Banca Națională a României.

Curs BNR pentru Liră sterlină

1 Liră sterlină – 5.6769 Lei (variația pozitivă +0.0103 Lei)

Lira sterlină a avut valoarea totală de 5.6666 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0063, conform cursului prezentat anterior.

Detalii pentru românii cu credite

„Noul scenariu relevă o modificare a perspectivei inflației în raport cu proiecția precedentă, în condițiile în care traiectoria actualizată a ratei anuale prognozate a inflației este revizuită semnificativ în sens ascendent pe termen scurt și într-o mai mică măsură pe ultimul segment al orizontului proiecției. Astfel, rata anuală a inflației este așteptată să crească treptat, sub impactul șocurilor pe partea ofertei, pentru că după o amplă corecție descendentă în debutul anului viitor, să urce din nou și să rămână ușor deasupra punctului central al țintei, pe fondul redeschiderii mai devreme a deviației pozitive a PIB și al creșterii ulterioare lente a acesteia”
Comunicat Banca Națională a României

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI